ŽIVEO ZA PESMU, UBIO GA VIRUS: Ostavio roditelje, ženu i dete koje ne zna šta je sa tatom

S. M. Jovanović

14. 07. 2020. u 07:03

U NIŠU je posle teške borbe sa virusom korona u ponedeljak ujutru preminuo klavijaturista Veljko Marinković (37), zvani Veks iz Zaječara.

ЖИВЕО ЗА ПЕСМУ, УБИО ГА ВИРУС: Оставио родитеље, жену и дете које не зна шта је са татом

Foto: Fejsbuk

Iza sebe je ostavio suprugu Anu i četvorogodišnju ćerku Lolu. Na Infektivnom odeljenju zaječarske bolnice sa virusom korona bore se Veljkovi otac i majka, a kod kuće u izolaciji i mlađi brat Darko!

- Više i nije bitno ko je kome preneo. Opustili smo se generalno, svi, kao ljudi. Prerano su popustili mere. Čim su dozvolili, Veljko je odmah počeo da radi, morao je, ima porodicu a mesecima nije bilo posla. On je u četvrtak, 25. juna, imao svirku, a već u subotu 27. juna je dobio temperaturu - priča nam Darko Marinković, Veljkov mlađi brat dok čeka da iz "Vatrenog oka" stignu rezultati testiranja njegove supruge.

Kako mu temperatura nije spadala ispod 40, Veljko se javio tamošnjoj kovid-ambulanti. Hospitalizovan je na Infektivnom odeljenju zaječarske bolnice sa relativno blažom kliničkom slikom. Ubrzo je, međutim, sa obostranom plućnom pneumonijom upućen za Niš.

- Čuli smo se pre nedelju dana. Rekao je da je na kiseoniku i da mu je lakše. On je svojevremeno imao neku blagu astmu zbog u mladosti nepreležane upale pluća, ali ništa ozbiljnije - kaže Milan Stamenković, kolega iz "Atlantik benda" u kojem je Veljko proveo skoro 15 godina.

Završio je osnovnu muzičku školu u svom rodnom Zaječaru na odseku harmonike. Momčio se uz električnu, pa akustičnu i bas-gitaru, a onda "otkrio" klavijature kojima je bio veran svih ovih decenija. Poslednjih godinu dana je sam nastupao i bio veoma tražen.

- Završavao je u Beogradu školu za produkciju i obradu zvuka. Želeo je da se profesionalnije bavi muzikom, da smanji malo tempo, da ne ide toliko po svirkama, da gleda kako mu ćerka raste - dodaje Veljkov brat Darko.

Kolege za Veljka kažu da je jedan od najboljih. Znala je to i istočna Srbija, ali i dijaspora, jer nema veselja gde ovaj muzičar nije oduševljavao interpretacijom. Bio je poznat i kao vrstan aranžer i kompjuterski znalac.

- Mlad, porodičan čovek, veliki profesionalac i slobodno mogu da kažem od svih nas i najmanje poročan. Cigarete nikad, alkohol tek ponekad i to baš retko. I takav ode tako brzo - priča nam muzičar Milan Stamenković, i dodaje da je Veljko sa kolegama iz benda bio u kontaktu i tokom svoje teške borbe sa koronom.

U zajedničkoj vajber-grupi se, kaže, pre neki dan oglasio porukom da prvi put 24 časa nema temperaturu.

- A onda je u subotu pred Petrovdan postalo kritično, saturacija mu je pala na 40, pa su uspeli da mu je podignu na 90 i bilo mu je bolje. Noćas se ponovo iskomplikovalo. Stavili su ga na respirator i posle četiri sata je preminuo. Ne znam šta treba da se desi da ljudi konačno shvate da je sve ovo opasno. Smeju se kad čuju za koronu, pa prvi smo i brat i ja obilazili roditelje koji imaju 70 i 80 godina bez maske i evo gde smo. On nas je napustio rano i ostavio na brigu i roditelje i ženu i dete koje ne zna šta je sa tatom - očajan je Darko.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)