ŠTA JE ALEKSIĆU BIO PRVI POTEZ KAD JE DOŠAO NA VLAST? Povećao sam sebi platu

Novosti online

23. 10. 2023. u 18:52

POTPREDSEDNIK Vlade i ministar finansija Siniša Mali rekao je danas u Narodnoj Skupštini, odgovarajući na izlaganje Miroslava Aleksića iz poslaničke grupe Narodni pokret Srbije – Ekološki ustanak – Novo lice Srbije, da je prvo što je Aleksić uradio kada je postao predsednik opštine Trstenik to da je povećao sebi platu.

ШТА ЈЕ АЛЕКСИЋУ БИО ПРВИ ПОТЕЗ КАД ЈЕ ДОШАО НА ВЛАСТ? Повећао сам себи плату

Foto: Printskrin

- Prvo je povećao sebi platu, to je prvo što je uradio! Kao što vidite, on u svemu što radi vidi samo milijarde, samo o tome priča, on je počeo izlaganje o Telekomu Srbije, boli i njega i Šolaka i Đilasa što je Telekom nezavisan, što radi u interesu građana Srbije“ – rekao je Mali.

On dalje odgovara na izlaganje Aleksića koje se tiče izdvajanja sredstava za Moravski koridor.

- Rekao je pa šta će nam Moravski koridor, to je loše, ogromne pare su u pitanju... To treba da čuju građani Rasinskog, Raškog i Moravičkog okruga, da Aleksić neće da se njima grade putevi, fabrike, neće da vidi napredak, on ima neke veće planove za sebe - istakao je potpredsednik Vlade.

Siniša Mali je dalje izneo podatke koji se tiču Aleksićevih malverzacija koje je izvodio zajedno sa svojim tastom u Trsteniku, a koje su se obavljale preko Fonda za unapređenje resursa građana. Pomenuti fond je tast najpre osnovao, a onda je prešao da radi u Nacionalnu službu za zapošljavanje, koja je sklapala ugovore sa Fondom.

- Na ime troškova prevoza za rad i sa rada u periodu od 2008. do 2012. isplaćena su sredstva Fondu za unapređenje resursa građana, koji je vodio tast, u iznosu od 3,8 miliona dinara. Dalje, imate podatke da je novac podizan sa računa u gotovom, ne zna se na šta je utrošen... U 2011. i 2012. Fond je zaključio ugovore sa društvima za pružanje taxi usluga, a ne postoje dokazi da su usluge stvarno i izvršene - rekao je Mali.

On je dalje naveo da su 139 lica navela da uopšte nisu dobila novac na ime prevoza na posao i sa posla i da nisu koristila usluge taksi prevoza, veći broj građana je izjavio da nije pohađao obuke za gerontodomaćice, što je plaćeno Fondu ali nije izvršeno, zatim su izjavili da nisu izvodili radove za koje su plaćeni već da su lepili predizborne plakate za G17 plus, i da u radili kampanju za stranku umesto da izvode javne radove.

- Radi se o apsolutnoj korupciji, kao i kod njegovog šefa Dragana Đilasa čije su firme imale čak i ugovor sa Narodnim muzejem u trenutku dok on nije ni radio“ rekao je Mali. On je dodao da će se sa Aleksićem videti u sudnici. Što se ostaloga tiče, na suđenju koje vi i ja imamo, vi ste se pozvali na poslanički imunitet kao najveća kukavica, sud vam to na nije dozvolio. Vidimo se uskoro, budite hrabri da to što govorite dokažete i na sudu - zaključio je potpredsednik Vlade.

Mali je naveo taksativno šta su sve Aleksić i njegov tast uradili dok su bili na vlasti u Trsteniku.Više o aferi u kojoj je umešan Aleksić čitajte KLIKOM OVDE!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije