KRVAVE IGRE VAŠINGTONA: Amerikanci otvoreno podržali naoružavanje Prištine

Novosti online

16. 08. 2023. u 17:31

AMERIČKI predstavnik u Prištini Džefri Hovenijer, komentarišući to što je Priština nedavno kupila turske dronove "barjaktar", izjavio je da SAD nemaju primedbu na ono što Pruištuina uradi kako bi "razvila kapacitete u skladu sa tranzicionim planom za KBS koji ispunjava ciljeve saradnje sa NATO-om", prenosi Reporteri.

КРВАВЕ ИГРЕ ВАШИНГТОНА: Американци отворено подржали наоружавање Приштине

Foto: Printscreen/Kanal 10/youtube

Hovenijer je u razgovoru sa novinarima ukazao da je Priština "barjaktare" kupila od Turske koja je NATO saveznik.

- SAD rade sa Turskom, imao sam zadovoljstvo da služim u Turskoj. Pozdravljamo da (tzv.) Kosovo kupuje vojnu opremu iz SAD, prodali smo neku opremu (tzv.) Kosovu i nastavićemo da je prodajemo. Šta god da preduzme (tzv.) Kosovo da razvije kapacitete na način koji je u skladu sa tranzicionim planom i koji ispunjava ciljeve saradnje sa NATO-om, nemamo ništa protiv - rekao je Hovenijer.

Kako je naveo, pre pet godina SAD su podržale odluku Prištine da počne sa sprovođenjem desetogodišnjeg prelaznog plana koji bi trebalo da rezultira "multietničkim sngama teritorijalne odbrane koje bi bile operativne sa NATO".

- Pružali smo kontinuiranu podršku, obezbedili smo obuku, vežbe, prodali smo opremu i posvećeni smo tome da nastavimo - rekao je američki ambasador.

(Kosovo onlajn)

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (10)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)