NARODNA skupština Republike Srbije primila je 21. jula 2023. godine molbu porodica nastradalih u tragediji koja se dogodila u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ i njihovih punomoćnika, kojom od Narodne skupštine Republike Srbije i narodnih poslanika traže da se obustavi bilo kakvo postupanje i rad Anketnog odbora, dok se ne okonča krivični postupak pred tužilaštvom i pred sudom.

Minja

21.07.2023. 18:19

Anketni odbor nije ni formiran radi utvrđivanja krivične odgovornosti počinilaca krivičnog dela uvistva u Ribnikaru i Mladenovcu već da sociološkog aspekta utvrdi i preporuči školama i ministarstvu prosvete koje mere da se preduzmu kao preventiva da do takve tragedije ne dođe.I drugi roditelji u Srbiji su zabrinuti za svoju decu. Tužilaštvo i sud neće razmatrati propuste ministarstva odbrane niti Vojno- bezbednosne agencije koja dozvoljava da njihovi službenici drže magacin nelegalnog oružja u kući niti će pokrenuti postupak protiv lokalne policije što je dozvolila iživljavanje bahatom vozaču da maltretira selo pre nego što je kasnije i ubio svoje komšije. Ako se privremeno obustavlja rad Anketnog odbora onda on kasnije neće biti ni potreban.

Jovana

22.07.2023. 11:06

@Sanja - Pravosudje je donelo pravu odluku ,sta tu Marinika da cacka po tudjim ranama. Zlocini su plod medijalnog napretka,ko moze da zaustavi to ludilo? Vratimo covecanstvo korak unazad ,kad su roditelji jos imali kontrolu u vaspitavanju svoje dece,kada je nastavnik imao autoritet u skoli..preduga tema