VJT: Pozdravljamo odluku o ukidanju anketnog odbora

S.S.R.

21. 07. 2023. u 16:55

NARODNA skupština Republike Srbije primila je 21. jula 2023. godine molbu porodica nastradalih u tragediji koja se dogodila u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ i njihovih punomoćnika, kojom od Narodne skupštine Republike Srbije i narodnih poslanika traže da se obustavi bilo kakvo postupanje i rad Anketnog odbora, dok se ne okonča krivični postupak pred tužilaštvom i pred sudom.

ВЈТ: Поздрављамо одлуку o укидању анкетног одбора

Foto N. Skenderija

Uvažavajući sve razloge navedene u ovoj molbi, i u skladu sa stavovima poslaničkih grupa, Narodna skupština Republike Srbije prihvata ovu molbu i obustavlja dalje postupanje i rad Anketnog odbora, navedeno je u saopštenju predsednika Skupštine Vladimira Orlića.

Podsetimo, ranije u toku dana u ime porodica oštećenih u zločinu od 3. maja 2023. godine u školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, i u ime ostalih kolega advokata, punomoćnika oštećenih, oglasila se advokat Zora Dobričanin Nikodinović, saopštenjem i molbom da se zaustave aktivnosti Anketnog odbora vezano za pomenuti slučaj.

- Dostavljam Vam dokaz da smo predali u pisanom obliku molbu da se, u interesu istrage, odmah zastane sa bilo kakvim postupanjem i aktivnostima Anketnog odbora Skupštine osnovanog povodom nedavnih masovnih ubistava u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu i na teritoriji Mladenovca i Smedereva - kaže se u saopštenju.

Foto: Novosti

Više javno tužilaštvo u Beogradu pozdravlja odluku Narodne skupštine RS kojom je usvajena molba porodica nastradale, povređene i traumatizovane dece u tragediji u OŠ “Vladislav Ribnikar” 3. maja u Beogradu da se dok traje krivični postupak pred ovim tužilaštvom i sudom, obustavi dalje postupanje i rad Anketbog odbora formiranog radi utvrđivanja okolnosti koje su dovele do pomenute tragedije, kao i dan kasnije u Malom Orašju i Duboni.

Glavni javni tužilac VJT u Beogradu Nenad Stefanović tim povodom poručuje da će tužilaštvo nastaviti da efikasno sprovodi istragu u vezi sa ubistvima u osnovnoj školi u cilju utvrđivanja svih činjenica, uz poštovanje prava učesnika u krivičnom postupku koji je u toku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)