SRPSKI MLADIĆI MALTRETIRANI KOD ZUBINOG POTOKA: Policija ih privela zbog majica "Nema predaje" - naterani da ih pocepaju

Tanjug

31. 07. 2022. u 07:34

DVOJICU mladića srpske nacionalnosti priveli su pripadnici specijalne policije u blizini Zubinog Potoka, zbog toga što su imali majice sa natpisom "Nema predaje" ispisanim preko karte KiM u bojama zastave Srbije, javio je sinoć dopisnik RTS.

СРПСКИ МЛАДИЋИ МАЛТРЕТИРАНИ КОД ЗУБИНОГ ПОТОКА: Полиција их привела због мајица Нема предаје - натерани да их поцепају

Foto: AP Photo/Bojan Slavkovic

- Ispitivali su ih, maltretirali, oduzeli su im majice, naterali ih da majice pocepaju u policijskoj bazi Brnjak i pošto su im uzeli izjave napisali su im prijave pod izgovorom da izazivaju rasnu i nacionalnu mržnju - preneli su RTS-u srpski izvori na severu KiM.

O privođenju dvojice Srba izvestili su i mediji na albanskom u Prištini, pozivajući se na svoje izvore, ali se policija u Prištini još nije oglasila tim povodom.

Na više lokacija u severnom delu Kosovske Mitrovice juče i prethodnih dana izlepljeni su plakati sa natpisima protiv odluke vlasti u Prištini da od 1. avgusta počne preregistracija vozila sa srpskim tablicama sa početnim slovima gradova na KiM i o nevaženju srpskih ličnih karata.

Na plakatima piše "Nema predaje, srpska lična karta ostaje". Prethodnih dana vidljivi su bili plakati "Nema predaje, KM ostaje".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna