ŽREB ODRŽAN: Svi učesnici na izborima dobili besplatne termine na TV Pink za predstavljanje svojih programa

Novosti online

16. 03. 2022. u 17:44

VLASNIK kompanije Pink Media Group Željko Mitrović ispunio je obećanje i već od danas svi učesnici na predstojećim izborima predsedničkim i parlamentarnim izborima mogu da koriste medijski prostor najgledanije komercijalne televizije u Srbiji, TV Pink.

ЖРЕБ ОДРЖАН: Сви учесници на изборима добили бесплатне термине на ТВ Пинк за представљање својих програма

Foto: Pink

O redosledu predstavljanja odlučio je žreb, koji je juče popodne vodila vodila Irina Vukotić, a kom su prisustvovali vlasnik Pink Media Group Željko Mitrović, potpredsednik Pink Media Group Ivan Vlatković, glavni i odgovorni urednik informativne redakcije TV Pink Goran Gmitrić i profesor Milorad Marinković, član privremenog nadzornog tela koje prati rad medija i tok izbornog procesa, i koji je pratio transparentnost žreba

Od danas, predsednički kandidati predstavaljaće se na TV Pink svakog radnog dana u 17:30 časova u trajanju od 15 minuta, a po dva kandidata ispred izbornih lista za parlamentarne izbore predstavljaće se u terminima od 17:55 i 18:10 časova.

Republička izborna komisija (RIK) proglasila je 17 lista za parlamentarne izbore. Ostale liste koje su u procesu verifikacije, naknadno ćemo dodati. Sva predstavljanja prenosiće se uživo iz našeg studija jer po preporuci REM-a, predsednički kandidati i parlamentarne izborne liste moraju biti predstavljeni na isti način zbog ravnopravnih uslova. – rekla je Irina Vukotić na samom početku žreba.

Žrebom čiju je regularnost potvrdio i profesor Milorad Marinković, odlučeno je da se predsednički kandidati predstavljaju svakog radnog dana od 17:30 časova sledećim redosledom: Zdravko Ponoš (Ujedinjena Srbija) predstaviće se 16. marta, Aleksandar Vučić (koalicija Zajedno možemo sve) 17. marta, Boško Obradović (Patriotski blok) 18. marta, Milica Đurđević Stamenkovski (Zavetnici) 21. marta, Biljana Stojković (koalicija Moramo) 22. marta i Miloš Jovanović (koalicija NADA) 23. marta. Parlamentarne liste predstavljaće se svakog radnog dana od 17:55 i 18:15 časova sledećim redosledom: 16. marta Koalicija Albanaca doline i Marinika Tepić – Ujedinjeni za pobedu Srbije, 17. marta Zajedno za Vojvodinu – Vojvođani i Muftijin Amanet – Stranka pravde i pomirenja, 18. marta Alternativa za promene – Albanska demokratska alternativa i Boris Tadić – Ajmo ljudi, 21. marta Koalicija Moramo i Dr Miloš Jovanović – Nada za Srbiju, 22. marta Suverenisti i Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve, 23. marta Otete bebe Ana Pejić i Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka, 24. marta SDA Sandžaka – dr Sulejman Ugljanin i Savez vojvođanskih Mađara – Ištvan Pastor, 25. marta Ivica Dačić – Premijer Srbije i Boško Obradović – Srpski pokret dveri, i 28. marta Milica Đurđević Stamenkovski – Srpska stranka Zavetnici.

Nakon žreba, obratio se i vlasnik Pink Media Group Željko Mitrović, koji je podsetio na obećanje da će svi učesnici na predstoječim izborima dobiti besplatne termine na televiziji Pink za predstavljanje svojih političkih programa, a koje je sada i ispunio.

Kao što sam najavio pred dvadesetak dana, TV Pink je dodelila svi učesnicima na ovim izborima besplatne termine. Danas smo izvršili žreb koji se odnosi na raspored njihovog pojavljivanja na TV Pink. Prema mišljenju našeg regulatora, da bi ravnomerno i ravnopravno bili zastupljeni i da bi transparentnost bila visokom nivou, svi moraju imati iste kriterijume pojavljivanja i ipak neće moći da se šalju video materjali, što sam nagovestio kao mugućnost pre dvadesetak dana. Regulator je bio izričit da se moramo opredeliti ili za jednu ili za drugu opciju - naveo je Mitrović i svim učesnicima na izborima poželeo uspeh.

Ovim postupkom, Željko Mitrović je još jednom pokazao da TV Pink, kao najgledanija komercijalna televizija i najuticajniji medij, i te kako poštuje izborni proces i imperativ da svi predsednički kandidati i izborne liste moraju biti podjednako predstavljeni u medijima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024