SPREMAJU ATENTAT NA ALEKSANDRA VUČIĆA: Vulin saopštio - kriminalna grupa Radoja Zvicera planirala da ubije predsednika!

Novosti online

21. 01. 2022. u 18:42 >> 18:59

MINISTAR unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin saopštio je večeras da postoji organizovana kriminalna grupa, čiji je organizator Radoje Zvicer, koja namerava atentat i ubistvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

СПРЕМАЈУ АТЕНТАТ НА АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА: Вулин саопштио - криминална група Радоја Звицера планирала да убије председника!

Foto Dragan Milovanović

- Nakon što smo posredstvom Evropola, koristeći službene, zvanične vidove komunikacije između policija, 14. januara dobili informaciju pod oznakom hitno, od pripadnika policije jedne zemlje članice Evropske unije, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije je zvanično obavešteno o postojanju operativnih informacija o postojanju organizovane kriminalane grupe sačinjene od državljana različitih zemalja, koja za cilj ima ubistvo, atentat na predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića - rekao je ministar Vulin.

Prema njegovim rečima, nakon što su se u više ekspertskih nivoa uverili u kvalitet i vrednost dobijene informacije, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova i Bezbednosno-informativne agencije zajedno sa Evropolom i partnerskom službom od koje je informacija dobijena pokrenulo je opsežnu akciju na utvrđivanju identiteta svih pripadnika ove zločinačke organizacije, koja za cilj ima ubistvo predsednika Vučića.

- Na čelu ove kriminalne organizacije nalazi se crnogorski državljanin Radoje Zvicer, za kojim je Srbija već raspisala poternicu, organizator i jedan od vođa kavačkog klana, odgovoran za šverc i ilegalnu prodaju narkotika, ali i organizaciju i naručivanje više ubistava koja su počinjena na teritoriji Srbije, Crne Gore ali i drugih zemalja - rekao je ministar Vulin.

Prema njegovim rečima "Da li je Radoje Zvicer ovu zločinačku organizaciju okupio i organizovao da bi ubili predsednika Vučića po spostvenom nahođenju ili zato što je dobio naređenje od svog političkog šefa, političkog vođe, ostaje na istrazi da utvrdi."

Foto: Printskrin

- Ali do tada pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova i Bezbednosno-informativne agencije o svakom saznanju do koga budu došli operativnim radom obaveštavaće Tužilaštvo za organizovani kriminal, ali i u sardanji sa predstavnicima vojnih bezbednosnih struktura učiniće sve da se naš ustavni poredak, svakodnevni način života, mir i stabilnost sačuvaju, ali i da se sačuva bezbednost i život predsednika Aleksandra Vučića. Živela Srbija - rekao je ministar Vulin.

Atentat na predsednika je, prema prikupljenim podacima, trebalo da se izvrši tokom februara.

BONUS VIDEO - VULIN PORUČIO: Dok ja vodim PS - Aleksandar Vučić će biti naš saveznik i predsednik

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (11)

ZELENA BUDUĆNOST POČINJE S NAMA: Značaj i koristi zelenih ciljeva za Novu godinu