ČUVARI NEBA SRBIJE: Mojsilović obišao dežurne jedinice za zaštitu vazdušnog prostora

Tanjug

07. 01. 2022. u 16:02

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović proveo je božićno jutro sa pripadnicima stalno zadejstvovanih snaga u kasarni "Major Milan Tepić" u Jakovu, koji su i u vreme praznika angažovani na kontroli i zaštiti vazdušnog prostora Srbije.

ЧУВАРИ НЕБА СРБИЈЕ: Мојсиловић обишао дежурне јединице за заштиту ваздушног простора

Foto: Ministarstvo odbrane Ruske Federacije

Kako je saopsteno iz Ministarstva odbrane, reč je o dežurnoj bateriji iz sastava Trećeg raketnog diviziona 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva koja se nalazi u sistemu stalnog borbenog dežurstva protivvazduhoplovne odbrane.

Načelnik Generalštaba je pripadnicima jedinice čestitao najradosniji hrišćanski praznik Božić, uz želje za dobro zdravlje i uspeh na ličnom i profesionalnom planu, i prisustvovao prikazu osposobljenosti za dejstvo u slučaju narušavanja vazdušnog prostora.

General Mojsilović se i ovom prilikom uverio da je ljudstvo odlično obučeno, motivisano i osposobljeno za realizaciju poverenih zadataka i odao im priznanje na velikom doprinosu da nebo iznad Srbije u svakom trenutku bude bezbedno i sigurno.

Obilasku je prisustvovao komandant Ratnog vazduhoplovstva i PVO general-potpukovnik Duško Žarković.

BONUS VIDEO - ONI NAS ČUVAJU: Srpski vojnik ima najsavremeniju borbenu opremu za sve izazove

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

DREKA ZBOG POLICAJACA, MUK KADA SE PUCA U DECU: I privođenje pripadnika MUP tzv. Kosova na Jarinju potvrdilo licemerje Zapada