ZAHAROVA POBESNELA ZBOG LAŽNE DRŽAVE: Marionetska vlast na Kosovu grubo provocira Rusiju!

Novosti online

23. 10. 2021. u 18:53

PORTPAROLKA ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova ocenila je objavu tzv. kosovske vlasti o tome da su dvojica ruskih diplomata u pokrajini nepoželjne osobe, kao grubu antirusku provokaciju. Taj postupak, dodala je ona, neće imati posledice po njihov pravni status.

ЗАХАРОВА ПОБЕСНЕЛА ЗБОГ ЛАЖНЕ ДРЖАВЕ: Марионетска власт на Косову грубо провоцира Русију!

Foto: Jutjub/Ruptly/Depositphotos

Radi se o dvojici diplomata koji rade u prištinskom odeljenju ruske ambasade u Srbiji.

Priština je kao argument navela "opasnost po nacionalnu bezbednost" i "ustavnog poretka" koji, kako ističe Zaharova, u pokrajini faktički ne postoji.

- Polazimo od toga da taj ispad administracije u Prištini ne povlači za sobom posledice po pravni status pomenutih ruskih diplomata. U skladu s međunarodnim pravom i Rezolucijom SB UN 1244, koja je osnov za normalizaciju situacije na Kosovu, oni su akreditovani pri Misiji UN (UNMIK) i nemaju nikakve veze sa strukturama samoproglašene "države" - navodi se u komentaru Ministarstva spoljnih poslova Rusije.

Kako je navela Zaharova, po svemu sudeći radi se o namernoj provokaciji u prilog zapadnog projekta marionetske vlasti na Kosovu koja sprovodi agresivnu politiku usmerenu ne i poslednji put protiv Rusije i njene konstruktivne uloge na Balkanu.

- Pozivamo UNMIK i međunarodne snage na Kosovu da u okviru svojih ovlašćenja u skladu sa Rezolucijom SB UN 1244 osiguraju bezbednost i neophodne uslove za normalan rad personala ruske kancelarije u Prištini. Očekujemo od administracije UN odgovarajuće pisane garancije - istakla je Zaharova.

Podsetimo, Priština je juče proglasila dva zvaničnika kosovskog predstavništva Ambasade Ruske Federacije u Srbiji personama non grata.

(Sputnjik)

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO: "TAJ ĆE SNAJPER NAŠ DA BUDE!" Pogledajte kako su mladi Srbi dočekali smenu straže ROSU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)