VUČIĆ SA DELEGACIJOM "HANSGROHE": Ovo je mnogo veliki i mnogo važan dan za celu Srbiju (VIDEO)

Novosti online

15. 10. 2021. u 12:38

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa delegacijom nemačke kompanije Hansgrohe, koja planira da otvori novi pogon u Valjevu, u kojem će biti zaposleno do 1.000 ljudi.

ВУЧИЋ СА ДЕЛЕГАЦИЈОМ ХАНСГРОХЕ: Ово је много велики и много важан дан за целу Србију (ВИДЕО)

Foto: Tanjug

Nakon sastanka u Predsedništvu Vučić je prisustvovao potpisivanju investicionog ugovora između ove nemačke kompanije i Ministarstva privrede. 

Obraćanje predsednika Vučića

Predsednik se svima zahvalio i istakao kolika mu je čast što prisustvuje ovako lepom događaju.

- Ovo će pomoći čitavom Kolubarskom okrugu - rekao je on.

- Hansgrohe je jedna fantastična firma i mnogo sam srećan što smo jedna od pet zemalja u kojoj će ova firma da proizvodi - rekao je Vučić.

Istakao je da će biti uloženo 16 miliona evra u spajanje brze saobraćajnice sa industrijskom zonom.

- Za Valjevo ne smem ni da pomislim šta ovo znači. U Valjevu će da procveta sve, od ugostiteljskih objekata, do svega drugog, imaćete mnogo više novca u infrastrukturne radove. Ovo je takođe ogromna stvar i za celu Srbiju, jer mi na svojoj mapi od danas imamo i Hansgrohe. Ovo nije samo doprinos rastu BDP-a, nego i doprinos rastu cele Srbije - rekao je Vučić.

- Čestitam i vama, gradonačelniče Lazare Gojkoviću. Ogromna dobit je ovo za Valjevo, ali i za rast ugleda Srbije u svetu. Hoću da kažem veliko hvala svima vama iz Hansgrohea - rekao je Vučić.

Istakao je da Srbija zna da nemačke fabrike ne dolaze da bi ostale pet godina, nego 50 pa i 100 godina.

- Nemačke fabrike ne dolaze tu na pet godina, već duže, na 50 ili 100 godina, tako da mislimo i na buduće generacije. Važno je da nam ljudi ostaju na svom ognjištu.

- Ovo je mnogo veliki i mnogo važan dan za celu Srbiju - istakao je Vučić.

Vučić je naglasio da je pred nama još veliki posao i da mora da se ulaže i u druge gradove. Predsednik je rekao da sada treba da se ulaže u druge gradove, poput Užica, Kikinde, ali i mnogih drugih.

- Srbija je dobila mnogo - rekao je Vučić.

I danas je bila priča o energetici, istakao je predsednik, dodavši da je Srbija garantovala nemačkim partnerima da će imati povoljnije cene svih energenata nego bilo gde drugde u Evropi.

- To je ono što možemo da garantujemo. Naravno, biće teško za nas. Mi danas trošimo 6,5 miliona kubnih metara gasa. Tako da, muke nas tek čekaju, ali polako, to nije danas tema - istakao je Vučić.

Predsednik je rekao da je ukupna investicija ove firme 85 miliona evra.

O susretu sa Putinom i energetskoj krizi

- Preliminarno smo dobili sastanak sa predsednikom Ruske Federacije i to je 25. novembar. Mi smo mislili da će cena gasa padati, ali ona raste. Cena gasa je viša od 1.000 dolara, a mi plaćamo oko 270 dolara po kubnom metru gasa. Mi delom gasa snabdevamo i elektroprivredu. U ovom trenutku imamo nešto gasa iz skladišta koji moramo da trošimo sada, što ja ne podnosim. To čuvamo za crne dane - rekao je Vučić.

Predsednik je istakao da će se Srbija za sebe izboriti, kao i za Hansgrohe, kompaniju koja je, kako je rekao, sada deo Srbije.

O Hansgroheu

Hansgrohe je nemački proizvođač sanitarne armature.

To je jedan od najvećih svetskih dobavljača tuševa, ručnih tuševa i slavina.

U Valjevu planiraju da otvore novu fabriku slavina, početak izgradnje se planira početkom 2022. godine, a puštanje u rad se očekuje 2023.

Ta nemačka kompanija uložiće u najnoviji savremeni pogon u Valjevu 85 miliona evra.

Fabrika će se prostirati na 130.000 metara kvadratnih.

Sa 33 trgovačka društva i 22 prodajne kancelarije širom sveta, Hansgrohe se ubraja u malobrojne globalne igrače u sektoru sanitarne opreme.

Zapošljava oko 4.700 zaposlenih ljudi, a svoje proizvode isporučuje u više od 140 zemalja.

Grupacija Hansgrohe ima veliki međunarodni domet, a svoje proizvode proizvodi u Nemačkoj, Francuskoj, Kini i SAD.

Oko 77 procenata prometa ostvaruje u inostranstvu.

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (17)