BOJ NA JARINJU: Srbi guslama „udarili“ na duge cevi i pripadnike ROSU (VIDEO)

Novosti onlajn

22. 09. 2021. u 15:55

GUSLARSKE pesme koje pevaju o Kosovu i Metohiji mogle su se čuti danas na Jarinju.

БОЈ НА ЈАРИЊУ: Срби гуслама „ударили“ на дуге цеви и припаднике РОСУ (ВИДЕО)

Foto: Tanjug AP

Naime, Srbi koji tamo protestuju pustili su pesme sa razglasa, dok se nedaleko odatle može videti kako naoružani pripadnici Rosu potpuno zbunjeni gledaju odakle dopire zvuk gusala.

Treći dan traju blokade građana zbog jednostrane odluke Prištine da se uvedu probne tablice za sva vozila koja ulaze na teritoriju KiM iz centralne Srbije.U Jarinju je okupljeno više stotina građana koji zahtevaju da im se omogući sloboda kretanja i poštuju ljudska prava.

rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)