Adria Ervejz kažnjena zbog nepoštene trgovačke prakse

Tanjug

29. 09. 2019. u 23:21

Адриа Ервејз кажњена због непоштене трговачке праксе

Foto arhiva

Tržišna inspekcija kaznila je avio kompaniju Adrija Ervejz zbog zavaravanja potrošača u prodaji avionskih karata za letove, za šta je uprava kompanije trebalo da zna da to ne čini
Tržišna inspekcija kaznila je avio kompaniju Adrija Ervejz zbog zavaravanja potrošača u prodaji avionskih karata za letove, za šta je uprava kompanije trebalo da zna da to ne čini.

Tržišna inspekcija utvrdila je nepoštenu poslovnu praksu prodaje avionskih karata, jer je kompanija prodala avionske karte potrošačima u četvrtak 24. i 25. septembra za letove u četvrtak i petak, 26. i 27. istog meseca, iako je situacija bila neizvesna, a avioni Adria već su bili prizemljeni u vreme prodaje karata, prenosi portal SEEbiz.

PROČITAJTE JOŠ - Nedostatak novca prizemljio avione "Adria Ervejz"

"Uprava Adria Ervejza, s obzirom na to da je imala sve informacije o finansijskom poslovanju firme i stvarnoj dostupnosti aviona koji su pogodni za letove za koje su prodavali avionske karte, trebalo je da bude svesna da kompanija zapravo neće moći da realizuje letove, što bi moglo zavesti potrošače koji su dobrovoljno odlučili o letu i poverili prevozniku da kupi karte ", napisala je glavna tržišna inspektorka Andrejka Grlić.

Tržišni inspektorat vrši nadzor i u pogledu nekih drugih pitanja u vezi s Adria Airwaysom te će o nalazima obavestiti javnost čim se dovrše inspekcijski postupci. Inspekcija savetuje putnicima da prate kretanja i odlučuju o onim avio kompanijama koje imaju zagarantovane letove prilikom kupovine karata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije