POLICIJA ZAPLENILA DROGU I MUNICIJU: Uvozili kokain iz Kolumbije, uhapšeno osam osoba

M. S.

22. 08. 2019. u 15:20

ПОЛИЦИЈА ЗАПЛЕНИЛА ДРОГУ И МУНИЦИЈУ: Увозили кокаин из Колумбије, ухапшено осам особа

Foto: Policija CG

Policija je koordinaciji sa Specijalnim državnim tužilaštvom realizovali predmet „Manjifiko'' i na taj način prekinuli međunarodni lanac krijumčarenja kokaina iz Kolumbije u Crnu Goru
Policija je koordinaciji sa Specijalnim državnim tužilaštvom realizovali predmet „Manjifiko'' i na taj način prekinuli međunarodni lanac krijumčarenja kokaina iz Kolumbije u Crnu Goru.

Krivičnim prijavama je obuhvaćeno ukupno 11 lica od kojih je uhapšeno osam, a policija sumnja da se kriminalna organizacija čiji članovi su uhapšeni u Tivtu i Herceg Novom, duži vremenski period bavila međunarodnim krijumčarenjem kokaina.

- Krivične prijave su podnete protiv ukupno 11 lica zbog osnovane sumnje da su počinila krivično delo stvaranje kriminalne organizacije i krivično delo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Zbog sumnje da su počinili navedena krivična dela uhapšeni su S.P, M.P, T.P, Đ.P, M.P, R.S. i B.B, sva lica iz Tivta, V.P. iz Podgorice, dok se za D.Đ. i B.M. i još dva lica intenzivno trag. Prilikom pretersa 11 lokacija u Tivtu i Herceg Novom policijski službenici su pronašli i oduzeli predmete za koje se sumnja da potiču iz navedenih krivičnih dela.

Pročitajte još - Zaplenjena droga, diler iza rešetaka (FOTO)

Pretresima su pronađeni i oduzeti kokain, vaga za precizno merenje, veća količina novca, putnička motorna vozila visoke klase, oružje i municija kao i skupoceni predmeti za koje se sumnja da su pribavljeni nelegalno stečenim novcem.

Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da su pripadnici ove kriminalne organizacije vršeći krivična dela stekli veliku imovinsku korist koju su,kako se sumnja, pokušali pranjem novca da ubace u legalne finansijske tokove, saopšteno je u četvrtak iz Uprava policije.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije