Crnogorski ravnogorci pravdu traže u Strazburu

četvrtak, 12. 05. 2016. u 17:00

Црногорски равногорци правду траже у Стразбуру
Nakon brisanja iz Registra nevladinih udruženja, crnogorski ravnogorci pravdu će potražiti na sudu

PODGORICA - Nakon brisanja iz Registra nevladinih udruženja, crnogorski ravnogorci pravdu će potržiti na sudu. Oni su novinarima saopštili da će se žaliti državnim pravosudnim organima, pa ako zatreba i međunarodnim.

- Ići ćemo do Strazbura - poručuje vojvoda Mileta Pavićević Čiča. O ovoj bruci obavestićemo ambasade stranih zemalja u Podgorici, četnička udrženja u svim srpskim zemljama, dijasporu. Režim nije u stanju da sankcioniše sve veći broj džihadista u Crnoj Gori koji odlaze na ratišta u Siriji i Iraku boreći se za terorističku Islamsku državu, ali su zato spremni da svoju "snagu" pokažu na nama ravnogorcima. Posle velike hajke protiv nas, mi smo još jači i brojniji! Za ovo pravno nasilje pročulo se širom Evrope, Amerike i Australije. Ovakvo jednoumlje nije zabeleženo nigde u Evropi. Ravnogorske organizacije imaju pravo da deluju svuda u demokratskim državama sveta, osim u Crnoj Gori koja sa ovakvim odlukama ostaje upamćena kao jedina zemlja koja krši ljudska prava onima čiji su preci krv lili za njenu slobodu.

Vojvoda Pavićević primetio je u sredu da se na konferenciji za novinare u njegovoj kući nisu pojavili predstavnici medija koji su danima "udarali na Ravnogorski pokret" i vršili pritisak na potpredsednika Vlade Duška Markovića da promeni prvobitnu odluku o njihovoj registracije.


ODLIKOVAN

SRPSKI Čiča iz Podgorice je na Markovdan odlikovan na Ravnoj gori. Prilikom svečane smotre ravnogoraca i predaje raporta ujedinjenog pokreta Srbije, Crne Gore, Republike Srpske i rasejanja, predstavnik "Srpske stvari" Vladimir Janković uručio mu je odlikovanje vojvode Vojislava Tankosića, koje je samo jedno u nizu odličja koja krase grudi ovog borbenog ravnogorca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Hrvoje

12.05.2016. 22:42

Među sucima na sudu pravde u Strasbourgu su i Hrvati, tako da nisam siguran da su to prava vrata za kucanje.

flamantes

14.05.2016. 10:30

Ne ravnogorci, već ravnogorac, jer je jedan jedini žalosni relikt prošlosti i crnogorskih zabluda