Oni lažu o Drugom svetskom ratu: Putin besan na Evropski parlament

Novosti online

11. 12. 2019. u 20:15

Они лажу о Другом светском рату: Путин бесан на Европски парламент

Ludovic Marin/Pool via AP

Predsednik Rusije Vladimir Putin kritikovao je postupke Evropskog parlamenta, koji je pokušao da iskrivi istinu o Drugom svetskom ratu.
Predsednik Rusije Vladimir Putin kritikovao je postupke Evropskog parlamenta, koji je pokušao da iskrivi istinu o Drugom svetskom ratu.

"Pokušaji iskrivljavanja istorijske istine se ne prekidaju. Njima se nisu pridružili samo naslednici saučesnika nacista, već i neke ugledne međunarodne institucije i evropske strukture", konstatovao je Putin.

On je podsetio da je nedavna rezolucija Evropskog parlamenta "faktički izjednačila nacističke agresore i Sovjetski savez".

"Skoro da se SSSR zajedno sa nacističkom Nemačkom krivi za pokretanje Drugog svetskog rata. Kao da su zaboravili ko je napao Poljsku 1. septembra 1939. i Sovjetski savez 22. juna 1941. godine", rekao je ruski predsednik na zasedanju organizacionog odbora „Pobeda“, koji koordiniše pripremu i organizaciju događaja povodom 75. godišnjice pobede u Drugom svetskom ratu, preneo je "Sputnjik".

"A one koji pokušavaju da ospore tako neosnovanu besramnu laž, unapred optužuju za informacioni rat protiv demokratske Evrope. To je citat. Naš odgovor na laž je istina", naglasio je Putin.

"Mi ćemo nastaviti da govorimo o događajima i činjenicama iz Drugog svetskog rata, da otkrivamo i objavljujemo arhivsku građu u celosti, jer se stiče utisak da neki naši protivnici ili ne umeju da čitaju i pišu, nemaju oči, kao da ništa ne znaju. A mi ćemo govoriti o tome", istakao je predsednik Rusije.

On je dodao da je potrebno učiniti sve kako bi se stvorili svi uslovi da se takva tragedija kao što je Drugi svetski rat više ne ponovi.

"A za to je, pre svega, potrebno da se promoviše istina o tim tragičnim događajima o kojima danas govorimo", zaključio je Putin.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (9)

Saša

11.12.2019. 20:25

..."ugledne međunarodne institucije i evropske strukture"??? Ja iskreno sumnjam da tako nešto još postoji.

Миро Марковић

11.12.2019. 22:56

Лажи западних савезника и II Светског рата постају велика срамота. Они безобразно тврде да су победили Хитлера, иако су у рат ушли тек 1944. године. Током Другог св. рата народи СССР-а и Југославије су непрекидно ратовали против Хитлера и успели да га надјачају пре искрцавање западних завезника у Нормандији. У том рату Запад је изгубио око 2 док је Исток је жртвовао преко 35 милиона војника. Ово је истина, док све остало је прљава лаж и безобразна пропаганда данашњих западних ревизиониста.

MilaS

12.12.2019. 08:31

...zapadni "saveznici" su tako vešto vodili igru,da bi u svakoj opciji završetka rata izašli kao pobednici...a šta je za njih 35 miliona tamo nekih Rusa,Belorusa,Ukrajinaca,Srba?...njima su bitni njihovi uloženi dolari...da se obrnu i oplode...zna se dobro da su finansirali Hitlerova istraživanja na poljima vojne industrije,medicine(uživo eksperimenti na ljudima)...ali veštim ulaskom na samom kraju rata u igru(kao i komšije Croati),oprali su svoju ružnu prošlost...Rokfeleri...Rotšildi...jooš?

Dragan

12.12.2019. 10:16

Istina nije nešto što će samo po sebi doći. "U laži su kratke noge" ali samo ako se protiv nje borite istinom. Srbija mora da pojača borbu za istinu o Ratovima u SFRJ.Naravno naš problem su naši "borci" za oficijalnu zapadnjačku istinu.

Mile

12.12.2019. 12:54

Kad su ti kao saveznici videli da rusi stizu u berlin pre njih ti idti glupi saveznici su pokrenuli veliko iskrcavanje na normandiju i to kada je oseka.Pa ko to radi kada se voda povuce onu su stvarno glupavi i bezobrazni.Samo naka vrate sve sto su pokrali pa da vidimo kako ce onda da zive od svog rada.Lako se radi kad sve pokrades

Crni

12.12.2019. 15:28

@Mile - Mile i u Jugoslaviji su pojedini prešli na stranu partizana tek kad su vidjeli da Hitler gubi rat. Tu mislim na domaće izdajnike, četnike, ustaše, baliste, muslimansku handzar diviziju. Zato treba i kod nas stati na put ovim potomcima ovih izdajnika da ne lažu kako su im preci bili na pravoj strani.

esb-puerto@arcor.de

13.12.2019. 00:02

Da je gospodin Staljin pomeo to nemačko đubre do Normandije i na atlanskom okeanu zacrtao granice , ne bi danas imali ovake pokušaje ublažavanje naslednika njihovi zverskih potomaka