SKORO SVE IZ RUSIJE: Venecuela obnovila naoružanje; Uskoro stižu novi avioni

Novosti online

17. 05. 2019. u 17:07

СКОРО СВЕ ИЗ РУСИЈЕ: Венецуела обновила наоружање; Ускоро стижу нови авиони

Foto: YouTube Printscreen @ El Quinto Poder

Karakas je počeo da kupuje ruske vojne avione nakon što su SAD uvele embargo na snabdevanje oružjem i komponentama za američki avion F-16, izjavio je ambasador Venecuele pri kancelariji UN-a
Karakas je počeo da kupuje ruske vojne avione nakon što su Sjedinjene Američke Države uvele embargo na snabdevanje oružjem i komponentama za američki avion F-16, izjavio je ambasador Venecuele pri kancelariji Ujedinjenih nacija u Ženevi Horhe Valero.


On je istakao da je zbog američkog embarga skoro sve oružje u Venecueli ruske proizvodnje.


„Naša vojska je koristila avione F-16. To su avioni koji su napravljeni u Sjedinjenim Američkim Državama za naše Oružane snage. Međutim, oni su blokirali prodaju delova. Zbog toga su svi njihovi avioni prestali sa radom. Počeli smo da kupujemo ruske avione, koji su se odlično pokazali. Reč je o avionima ’Suhoj‘“, dodao je ambasador.


PROČITAJTE JOŠ: KOLIKO JE MOĆNA VOJSKA VENECUELE: Opremljena modernim naoružanjem; Udarna pesnica - ruski lovci


U periodu od 2006. do 2008. godine Rusija je isporučila Venecueli seriju od 24 lovca Su-30MK. Kasnije je predsednik te zemlje Nikolas Maduro rekao da namerava da kupi još 12 takvih aviona.

(sputniknews.com)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Mozda Veruju U Deda Mraza

18.05.2019. 00:15

Prosto bas cudno, kako Amerika sebi dozvoljava ovako ispade ( kako da ne), tek u nizu od drzava kojima unistava pravo na suverenost