„Večernje Novosti“ donirale knjige biblioteci KPZ Banjaluka

D. L.

09. 08. 2019. u 14:14

„Вечерње Новости“ донирале књиге библиотеци КПЗ Бањалука

KPZ Banjaluka

U KPZ Banjaluka ističu da fond biblioteke već duže vreme treba obnavljanje, te da je pomoć „Večernjih“ došla u pravi čas

Zatvorska biblioteka u Kazneno popravnom zavodu Banjaluka bogatija je za više stotina naslova, zahvaljujući donaciji „Večernjih Novosti“.


Pročitajte još: U Han Pijesku otvorena sportska hala Kosovo i Metohija


U KPZ Banjaluka ističu da fond biblioteke već duže vreme treba obnavljanje, te da je pomoć „Večernjih“ došla u pravi čas.

- Naše zakonodavstvo nije kao u zemljama u kojima čitanje knjiga umanjuje kaznu, ali čitanje svakako predstavlja korisnu aktivnost koju koristi veliki broj zatvorenika. Na taj način imaju priliku da stiču neka nova znanja i da sadržajnije provode vreme i ovom prilikom želim da zahvalim „Večernjim Novostima“ na pomoći i saradnji – istakao je direktor Kazneno popravnog zavoda Banjaluka, Goran Selak.


Pročitajte još: Tužioci predlažu izmene zakona: Negativan revizorski izveštaj nije dokaz krivičnog dela!


U Upravi KPZ Banjaluka ističu da preko 50 zatvorenika dnevno koristi usluge zatvorske biblioteke u okviru slobodnih aktivnosti, te da su im novi naslovi više nego dobrodošli, s obzirom da bibilioteka najvećim delom raspolaže starim knjigama.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije