ĐAK generacije Centra srednjih škola Vladimir Gutić predvodio je maturante ove srednjoškolske ustanove u defileu ulicama grada Trebinja. Gutić je završio prehrambeni smer sa ocenom pet, stekao zvanje prehrambeni tehničar, a već je po završetku osnovne škole znao šta želi. Planovi ovog sjajnog đaka su da nastavi školovanje na Tehnološkom fakultetu, smer kontrola kvaliteta hrane, ali još ne zna da li će to biti Banjaluka ili Novi Sad.

- Voleo sam hemiju, biologiju i mikrobiologiju. Tokom ove četiri godine pored redovne nastave imali smo i praksu, a zadovoljan sam znanjem koje sam stekao tokom srednjoškolskog obrazovanja - rekao je Gutić.

PROČITAJTE JOŠ - Matematika nije uvek bauk

Sem samog školovanja, Gutić je i kroz Savet učenika učestvovao u raznim akcijama u kojima se pomogalo mnogim ljudima, prikupljala novčana sredstva usmeravana za lečenje kako dece tako i odraslih, a sem toga, zahvaljujući svom angažmanu, obišao je mnoga mesta, upoznao nove ljude, kulture i tradicije.

- Preporučio bih srednjoškolcima da se učlane u Savet učenika jer to znanje ne možemo steći u formalnom školovanju. Izdvojio bih i školske izlete na kojima smo se družili tako da ću ovaj period života pamtiti po mnogim lepim stvarima - dodao je Gutić.

PROČITAJTE JOŠ - Učenici oduševljeni Andrićgradom i programom kampa


U slobodno vreme voli da čita, naročito Andrića, a dobro zna engleski i ruski jezik. Prema njegovim rečima, bilo je i teških trenutaka, jer je trebalo posvetiti vremena školskim i vanškolskim aktivnostima, ali uz dobru organizaciju se može sve stići.

- Pored drugova, naravno, nedostajaće mi profesori jer mi je njihova podrška mnogo značila tokom četiri godine. Osim što su nam preneli znanje, oni su nam zapravo bili i životni učitelji - zaključio je Gutić.


SIN UGLEDNOG NOVINARA

VLADIMIR Gutić je sin dugogodišnjeg dopisnika "Večernjih novosti" iz Mostara i Trebinja, Radivoje Gutića koji je u 56. godini, posle duge bolesti, preminuo 2. junaura 2017. u Trebinju. Radivoje Gutić važio je za jednog od najuglednijih i najpoštovanijih novinara u Hercegovini i šire, a radio je za "Večernje novosti" od 1981. godine. Najpre kao honorarni saradnik, a od 1988. kao stalni dopisnik iz Mostara. Posle raspada SFRJ iz Mostara prelazi u Nevesinje, pa u Trebinje. Iza sebe je ostavio suprugu Radu, kćerku Jovanu, sinove Srđana, Vladimira i Jovana.