Turistička organizacija Republike Srpske predstaviće ponudu i programe najatraktivnijih destinacija Srpske na Sajmu odmora u Briselu (Holiday Fair-Brussels), koji je počeo u četvrtak i trajaće do nedelje, 10. februara. Nastup Turističke organizacije Srpske na ovom sajmu organizovan je u saranji sa Predstavništvom Srpske u Briselu.


Na ovom sajmu će sa ponudom Turističke organizacije Srpske biti predstavljen i Zdravstveno-turistički centar "Banja Vrućica" iz Teslića, te "Cepter pasport", kao jedna od vodećih turističkih agencija u Srpskoj, koja posebno radi programe receptivnog turizma.


- Predstavništvo Srpske u Briselu je u saradnji sa Turističkom organizacijom Srpske u prethodnih nekoliko godina ostvarilo uspešnu saradnju sa turističkim operatorima iz zemalja Beneluksa s ciljem promocije i distribucije aranžmana na ovom aktivnom i interesantnom tržištu, saopšteno je iz Turističke organizacije Republike Srpske.

PROČITAJTE JOŠ: Seoski turizam šansa Srpske


U saopštenju je navedeno da su u tom smislu realizovane i posete tur-operatora sa pomenutog tržišta najvećim turističkim centrima Srpske poput Banjaluke, Trebinja, Jahorine, Višegrada, ali su realizovane i direktne promotivne aktivnosti putem promocije u medijima, te autdor /outdoor/ promocija na ovom tržištu.

- Srpska ima šta da ponudi turistima sa ovih prostora, posebno u segmentu avanturističkog, etno i banjskog turizma. Osim kvaliteta usluga, jedan od aduta domaće ugostiteljske industrije je i konkurentost u ceni. Velika prednost od prošle godine je i direktna avio-linija Banjaluka-Brisel kompanije „Rajaner“, koja ovo tržište direktno povezuje sa Srpskom, istaknuto je u saopštenju.

Posetioci iz gotovo svih zemalja moći će da istraže turističku i gastronomsku ponudu Republike Srpske na njenom izložbenom prostoru.