TUŽILAŠTVO za organizovani kriminal naložiće sudsko-medicinsko veštačenje crnogorskog državljanina Marjana V. (34), osumnjičenog da je 27. septembra 2017. godine u Vranju ubio Jugoslava Cvetanovića (31), brata Saše Cvetanovića, koji je označen kao ubica Nikole Bojovića. To će učiniti nakon što je od njihovih kolega iz Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore stigla zamolnica da se uradi veštačenje, a zbog postupaka koji se protiv ovog osumnjičenog vode pred crnogorskim pravosuđem. Kako nam je potvrđeno u TOK, dozvolu za veštačenje dalo je Posebno odeljenje beogradskog Višeg suda.

Marjan V. je uhapšen u Novom Sadu sredinom juna zbog falsifikovanja isprava. Međutim, nekoliko dana kasnije, srpska policija je saopštila da je osumnjičen za ubistvo Cvetanovića, ali i za još tri, od kojih su dva počinjena u Crnoj Gori, a jedno u Holandiji. Prema operativnim saznanjima, sumnja se da je povezan sa likvidacijama Veselina Kalezića u novembru 2018. i Mila Ilića, krajem aprila ove godine u Podgorici. Policija je Marjana označila kao osobu blisku "škaljarskom klanu", a ubijene Kalezića i Ilića suparničkom "kavačkom". Takođe, postoje indicije da je u Amsterdamu, kako se sumnja, likvidirao Gorana Tasića Gokčeta.


PROČITAJTE JOŠ:
TEŽAK UDES NA IBARSKOJ: Poginuo vozač “astre”

Prema ranijem pisanju crnogorskih medija, veštaci bi od Marjana V. trebalo da uzmu DNK uzorak sa kojim bi uporedili tragove pronađene nakon ubistava u Podgorici. Dalje navode da bi on tokom ove nedelje trebalo da bude saslušan povodom sumnji da je ubio Cvetanovića.

Hodnik gde je likvidiran Cvetanović / Foto D. Ristić


LAŽNE LIČNE KARTE

Tokom dosadašnje istrage, kako se nezvanično saznaje, veštačeni su sadržaji njegovog mobilnog telefona i laptopa, kao i dve policijske službenice iz Novog Sada kojima se na teret stavlja da su mu omogućile izdavanje lažne lične karte i to na ime Miloš Begović. Navodno im je za tu uslugu platio 1.500 evra.