Profesor Nestorović ponovo zapanjio izjavom: Očekujem da korona USKORO NESTANE

Novosti onlajn

petak, 03. 07. 2020. u 22:14

Професор Несторовић поново запањио изјавом: Очекујем да корона УСКОРО НЕСТАНЕ

Foto: N. Skenderija

Najveća misterija mu je, kako kaže, što u poslednje vreme najčešće oboljevaju mladi ljudi
- Ja očekujem da korona uskoro nestane. Recimo da će trajati najkasnije do sredine ili do kraja jula. I ovo nije drugi talas. Najpre treba virus da nestane u potpunosti, a tek onda sledi drugi talas na jesen ili zimu - rekao je Nestorović.

On je istakao da je jedan od osnovnih problema period inkubacije.

- Zvaničan stav SZO je da je period inkubacije od pet do 14 dana. Pre desetak dana se desilo nešto neverovatno, predsednik Svetske zdravstvene organizacije izjavio je da asimptomaski nosioci ne prenose virus. To je bio potpuni obrt - dodao je on.

Najveća misterija mu je, kako kaže, što u poslednje vreme najčešće oboljevaju mladi ljudi.

- Meni ovo liči na drugi virus. Sada oboljevaju mladi, a ne stari. Zaista liči na drugi virus. Imate vi sada i druge uzročnike - objasnio je doktor Nestorović.

Doktor je objasnio da je virus verovatno ponovo stigao iz nekih inostranih zemalja.

- Ja mislim da je nama došao virus ponovo iz Švajcarske i Italije. Mislim da nam je došlo mnogo stranaca - istakao je on.

Smatra i da nema razloga za paniku jer su cifre i dalje male, ali je apelovao na građane da poštuju mere, posebno preporučenu distancu od 1,5 metara.

(Kurir)


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Spasoje

03.07.2020. 23:02

Čovek je po pričama njegovih pacijenata verovatno bio dobar lekar, odličan... ali je sad jednostavno izgubio kompas i zadnjih par meseci priča nebuloze...

normalno

03.07.2020. 23:14

za virus su krivi hrvati i vatikan virus je smišljen u hrvatskoj da bi se naudilo srbiji znaju to dobro i vučić i nestorović

Sava

07.07.2020. 06:20

Korona možda i hoće, ali ti ne...ima te bukvalno u svakom loncu. Pre skoro deset godina Kon, ili da kažem Virus menadžer, propao sa zajedno sa vakcinama. Vakcinama istekao rok... Konu nije - evo ga opet...deda ješe Narod ko u mladim danima. I sada je propao ponovo...Kladim se da bi i za 10 godina ponovo bio na čelu nekog Kriznog štaba da nije mator, pa je neizvesno hoće li doživeti.