Epidemija odložila brojne manifestacije i u Kraljevu: „Maglič fest“ u septembru

NovostiOnline/G.Ćirović

06. 05. 2020. u 22:28

Епидемија одложила бројне манифестације и у Краљеву: „Мaглич фест“ у септембру

Foto:G.Šljivić

Nije održana ni tradicionalna planinarsko-turistička manifestacija „Narcisu u pohode“ na obližnjim Stolovima, dok je „Maglič fest“, kako je to na svom fejsbuk profilu objavila Turistička organizacija
KRALjEVO – Zbog epidemije korona virusom i gotovo dvomesečnog vanrednog stanja, u Kraljevu su odložene brojne tradicionalne kulturne i turističke manifestacije, kao i međunarodna sportska takmičenja čiji je domaćin trabalo da bude grad na Ibru.

Tako je odložen teniski duel Fed kup reprezentacija Srbije i Kanade koji je trebalo da bude odigran srediniom aprila ove godine, dok novi termin odigravanja tog meča nije poznat. Kraljevo je u okviru Lige nacije početkom juna trebalo da ugosti najbolje odbojkaše Srbije, Sjedinjenih Američkih Država, Nemačke i Irana, ali je ovogodišnje takmičenje odlukom Svetske odbojkaške federacije pomereno za 2021., i to u slučaju da bude slobodnih termina.


Nije održana ni tradicionalna planinarsko-turistička manifestacija „Narcisu u pohode“ na obližnjim Stolovima, dok je „Maglič fest“, kako je to na svom fejsbuk profilu objavila kraljevačka Turistička organizacija, odložen za septembar.To bi inače trebalo da bude četvrti po redu „Maglič fest“ koji među zidinama i u podnožju srednjovekovnog grada Magliča u Ibarskoj klisuri, uz atraktivne viteške borbe i prigodan program promoviše ovu tvrđavu u Dolini vekova nadomak Kraljeva kao atraktivnu kulturno-istorijsku i turističku destinaciju.


- Nadamo se i očekujemo da će situacija u septembru biti povoljnija za održavanje ove sve popularnije manifestacije – poručuju ovdašnji turistički poslenici.

Za sada još nije poznat datum održavanja 31. po redu „Veselog spusta“, tradicionalnog splavarenja Ibrom od Magliča do Kraljeva, ali je gotovo izvesno da će u skladu sa okolnostima i ova manifestacija, ako bude održana, doživeti određene promene.
Pratite nas i putem iOS i android aplikacije