INCIDENT NA KLINICI: Pacijetkinja udarila doktorku u glavu!

B. R.

03. 10. 2019. u 17:04

ИНЦИДЕНТ НА КЛИНИЦИ: Пацијеткиња ударила докторку у главу!

Ilustracija
Foto: M. Anđela

Fizičkom napadu na doktorku prethodila je svađa. Radmila P. ni posle fizičkog obračuna sa doktorkom, prema nezvaničnim saznanjima, nije prestajala sa ispoljavanjem ljutnje
PACIJENTKINjA Radmila P. (59) udarila je u četvrtak u glavu doktorku Ivanu O. (37) na Klinici za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije.

Fizičkom napadu na doktorku prethodila je svađa. Radmila P. ni posle fizičkog obračuna sa doktorkom, prema nezvaničnim saznanjima, nije prestajala sa ispoljavanjem ljutnje. Ona je, naime, doktorki uputila ozbiljne pretnje.

Zasad se ne zna što je došlo prvo do verbalnog konflikta, a zatim i nasrtanja pacijentkinje na doktorku.

U upravi KCS "Novostima" je nezvanično potvrđeno da se incident dogodio. Čitav slučaj biće ispitan.

Pročitajte još - Dva brata uhapšena zbog fizičkog napada na lekara u tetovskoj bolnici

Ovo, nažalost, nije prvi fizički napad na zaposlene u zdravstvu, Zbog ovakvih dogaćaja bilo je predloga da se zaposlenima u ovoj oblasti da status službenih lica, a u ustanove su uvoženi panik tasteri kako bi doktori mogli da alarmraju kolege u slučaju napada.

Klinični centar Srbije osudio je napad na zaposlenog.

"Klinički centar Srbije najoštrije osuđuje svaki vid napada na zdravstvene radnike, a navedeni slučaj na Klinici za infektivne i tropske bolesti je prijavljen Ministarstvu unutrašnjih poslova koje će preduzeti dalje postupanje u vezi sa istim", navodi se u objavi za medije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

logički Zaključak

03.10.2019. 17:50

Treba sve utvrditi, zašto je došlo do napada na doktorku. Možda ima i njene krivice. I doktori su ljudi, greše i oni, ne mogu biti zaštićeni ako nose beli mantil.