Veliki uspeh rumunske fabrike automobila Dačija: Proizvedeno pola miliona novog dastera

NovostiOnline/P.Ž.

12. 12. 2019. u 22:41

Rumunska fabrika automobila "dačija" (koja je deo "Renoa") u Mioveniju proslavila je proizvodnju 500.000 primerka modela "daster" druge generacije

Велики успех румунске фабрике аутомобила Дачија: Произведено пола милиона новог дастера

Foto Promo

RUMUNSKA fabrika automobila "dačija" (koja je deo "Renoa") u Mioveniju proslavila je proizvodnju 500.000 primerka modela "daster" druge generacije. Sa proizvodne trake sišla je verzija "daster 4dž4 prestiž 1.3 TCE 150KS", u crvenoj "fjužn" boji.

Radi se o drugoj generaciji legendarnog modela koji je lansiran pre dve godine na Salonu automobila u Frankfurtu. Model broj 500.000 je proizveden za kupca iz Francuske.

Inače, svakog dana u ovoj rumunskoj fabrici se proizvede 1.400 vozila, od čega 1.050 "dastera".

Prva generacija modela "daster" krenula je u proizvodnju 2010. godine i od tada je više od 1,7 miliona vozila proizvedeno u Mioveniju u Rumuniji. Paleta vozila "dačije" prodaje se u 44 zemlje, a glavna izvozna tržišta su Francuska, Italija i Španija.

- Uspeh se zasniva na kompetentnim, ozbiljnim i odgovornim timovima. "Daster" je kultni model marke "Dačija" proizveden u Mioveniju na kojem rade sve ekipe "Grupe Reno" u Rumuniji i želim da im se svima zahvalim. . Danas gradimo svoju budućnost u jednoj od najvećih fabrika Alijanse Reno-Nisan-Micubišii", rekao je Miguel Oliver-Bokuera, izvršni direktor fabrike vozila Dačija.

Novi "daster" je najprodavaniji SUV na tržištu u Rumuniji i drugi najprodavaniji model na francuskom tržištu nakon vozila "logan". U Rumuniji je 2018. proglašen za automobil godine, a poznate britanske novine "San" su mu dodelile titulu "Vozilo godine sa najboljom vrednošću" na tradicionalnoj gala večeri.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

dipl.agronom

16.12.2019. 12:58

Ihh ih ih , kad smo mi izvozili YUGO 55 Coral , u Ameriku...Prenosio je slike i RTS..