NEZADOVOLJAN politikom partije, Borislav Pelević napustio je u sredu klub SNS u Skupštini i u klupama će nastupati kao samostalni poslanik. Istovremeno, započeo je pripreme za obnovu Stranke srpskog jedinstva koju je nekada vodio.

Ove promene u naprednjačkom skupštinskom jatu, koje su pre nekoliko dana najavile “Novosti”, Pelević je obnarodovao na vanrednoj konferenciji za novinare u parlamentu:

- Nisam mogao da prihvatim stav Vlade da ćemo da primenimo sve sporazume iz Brisela, jer je to faktičko priznavanje nezavisnosti Kosova.

On je priznao da su mu trn u oku bili i neki ljudi u novoj vladi, ali i u bivšoj partiji i pomenuo Mlađana Dinkića, Sulejmana Ugljanina i Aleksandra Martinovića.

Pelević je “Novostima” potvrdio da je već podneo zahtev skupštinskim službama da mu se obezbedi kancelarija i tvrdi da mu se već javilo devet poslanika SNS koji su, takođe, nezadovoljni radom stranke. Njegovu konferenciju pratili su i Milovan Drecun i Marjan Rističević s naprednjačke liste, za koje se spekuliše da bi mogli da mu se pridruže.