Migo

Veliša Kadić

20. 10. 2020. u 11:05

Миго

Novosti

REŽIM Mila Đukanovića ni posle pada na parlamentarnim izborima nema mira. Poražene snage DPS čine sve kako bi u danima koji dolaze destabilizovali Crnu Goru.

I to opet po starom modelu - napadima na SPC uz primenu anticrkvenog Zakona o slobodi veroispovesti, protiv koga se digla čitava Crna Gora.

Pre nekoliko dana, vlast koja je u panici, bežaniji, smogla je snage (iz pakosti) i opštinskim vlastima u Podgorici dala zeleno svetlo da otuđi gotovo 2.000 kvadrata crkvenog zemljišta koje pripada Mitropoliji crnogorsko-primorskoj, nedaleko od crkve Svetog Đorđa, pravoslavne bogomolje koja broji devet vekova trajanja.

I to je uradila odlazeća Vlada Duška Markovića. Na drugom kraju Podgorice, Koniku, ista vlast i "gradski oci" su parcelu na kojoj treba da se podigne hram posvećen Svetom Vasiliju, iznajmili za perionicu automobila!

Otimačina je počela baš u vreme kada je gradonačelnik Podgorice bio Slavoljub Stijepović. To je ista ona "moralna gromada" sa snimka Duška Kneževića, kojoj biznismen daje kovertu punu novca namenjenog za izbornu kampanju DPS. Zanimljivo je da taj čuveni Migo (ili bolje Mito) danas obavlja funkciju generalnog sekretara u kabinetu Đukanovića.

Podgorički šereti smiruju tenzije nadajući se, kako vele, da će Čudotvorac na nekom drugom podgoričkom terenu obezbediti redovnu kišu kako bi oni mogli da peru automobile. Odlazeću vlast obeležilo je uklanjanje krsta sa Sat kule u Podgorici tokom restauracije te građevine. Pod ogromnim pritiskom javnosti posustala je vlast, a izvođači iz Turske morali su da vrate hrišćansko obeležje na krovu kule. Odlazi režim, ali kao da želi da u zaustavnom vremenu zada još veću glavobolju svojim naslednicima. No, više nema "zlatnog gola", niti Milovog "zlatnog doba".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)