ORLOVI

NEDELjKO ILjUKIĆ

29. 09. 2022. u 08:10

SPAVATE li i vi mirno kada vidite kako fudbalska reprezentacija Srbije izlazi u poslednjih godinu dana na teren? Svoj ili tuđi. I čini li vam se da igrači, kojima od 2006. godine popularno tepamo "orlovi", ne liče na grupu građana kako smo ih u poslednjih 16 godina posprdno oslovljavali. Osim dok su loptu jurili kod pokojnog Radomira Antića i Slavoljuba Muslina.

ОРЛОВИ

V.N.

E, pa ta grupa građana već godinu dana liči na kaznenu ekspediciju i savršeno organizovanu grupu igrača koja ne ferma dva posto ko joj je s druge strane terena, kako se zove kapiten tuđe reprezentacije, da li je taj možda omiljen kod navijača Portugalije, Reala, Juventusa. Niti ih zanima da li će na nas neko da krene u formaciji 4-4-2, 4-3-3. Dragan Stojković je seo na klupu fudbalske reprezentacije na svoj 56. rođendan, u martu prošle godine. I naglas poručio navijačima: igraćemo lep, napadački fudbal, za gol više od svakog protivnika. Isti taj čovek je i pre onog ludog meča protiv Portugalije, pre ulaska u avion, rekao da ide u Lisabon da pobedi i da Srbiju bez dodatnih napora u baražu odvede na Mundijal u Katar. Jeste li mu verovali tada?

Jeste li verovali Stojkoviću kada je pre nekoliko dana, pred odlazak u Oslo, rekao da će da pobedi Norvešku jer u svom timu ima (citiram) Aleksandra Velikog? Ko mu nije verovao, neka počne što pre. Ko jeste, taj verovatno mirno spava poslednjih godinu i po dana. Evo, već skoro 14 godina je prošlo otkako navijači ovde nikako, ili jedva nekako veruju u svoju reprezentaciju. Spokoj se među iste te navijače vratio tek od marta 2021. Pogotovo u 2022. godini, kada su se u grupu građana prestrojili košarkaši, vaterpolisti i odbojkaši, pa je luča iznenada u rukama fudbalera.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)