Družba

Družba

NA adresu mađarskog premijera Viktora Orbana najpre su iz Brisela stizale opomene jer se drznuo da pregovara o miru u Ukrajini, a pošto su se, neuvažene, vraćale pošiljaocu, vrhuška Evropske unije, pokrenula je pravu ofanzivu na Budimpeštu.

26. 07. 2024. u 07:00

Sramota

Sramota

SAMO jedna reč - sramota - dovoljna je da opiše sve ono što se dešavalo pre, za vreme i posle fudbalske utakmice Dinamo Kijev - Partizan.

25. 07. 2024. u 10:22

Dubrovnik

Dubrovnik

TO nije bilo primereno, politički je neprihvatljivo za HDZ", reakcija je hrvatskog premijera Andreja Plenkovića nakon što je saborski poslanik iz redova vladajuće stranke i dubrovački gradonačelnik Mato Franković uzvikivao ustaški poklič "Za dom spremni".

24. 07. 2024. u 13:31

Sećanje

Sećanje

AKO je Teodor Ruzvelt u pravu oko istorije, ona se ponavlja ali svaki put više košta. Ivo Pejaković, dugogodišnji direktor JU Spomenpodručja Jasenovac, koji je podneo ostavku jer više nije mogao da se bori sa revizionizmom oko stradanja Srba zasad je jedini koji je platio najnoviju sramotu Zagreba.

22. 07. 2024. u 11:04

NEĆE MOĆI: Ko je video vetar?

NEĆE MOĆI: Ko je video vetar?

U POSLEDNjIH mesec dana krupne stvari su se desile na američkoj političkoj sceni. Toliko krupne da dolazi do ozbiljnih prestrojavanja i fundamentalnih promena političkog pejzaža. A ono što se dešava u Americi ima uticaja na ceo svet.

21. 07. 2024. u 18:35

Otrovani

"Otrovani"

DA su Albanci na Kosovu i Metohiji majstori laži Srbima je odavno poznato. Laži protiv srpskog naroda koje decenijama izmišljaju glumeći žrtve bukvalno su "utkane" u njihov kolektivni mentalitet. I to srpskom narodu nije ništa nepoznato, ali čudi što te laži gotovo niko u svetu ne želi da vidi. I što je još strašnije, za sve te izmišljotine dobijaju nagrade iz zapadnih zemalja.

17. 07. 2024. u 10:19

OSVAJAČI

OSVAJAČI

VOĐENE idejama kolektivne odbrane od agresora i očuvanja svetskog mira, 12 zemalja stvorile su NATO. Danas, tri četvrt veka kasnije, iako broji 32 članice, ovaj savez podseća na "veće staraca", nezainteresovanih za budućnost. Za njih, naime, postoji isključivo današnjica ispunjena ciljevima, do kojih se dolazi i preko leševa.

15. 07. 2024. u 14:29

NEĆE MOĆI: Mama mija

NEĆE MOĆI: Mama mija

Kako sam počeo da učim albanski jezik (i brzo prestao), kakvog biste albanskog umetnika s Kosova i Metohije rado videli u Beogradu i može li nacionalista biti umetnik i pametan?

15. 07. 2024. u 13:01

HABZBURŠKI NEOOSMANIZAM: Zapad zaluđuje Sarajevo obećanjima da bi NATO proširio do Save i Drine

HABZBURŠKI NEOOSMANIZAM: Zapad zaluđuje Sarajevo obećanjima da bi NATO proširio do Save i Drine

ČINOVNICI EU Đozep Borelj i Oliver Varhelji, povodom godišnjice događaja u Srebrenici, saopštili su da je to "jedan od najmračnijih trenutaka u modernoj evropskoj istoriji" i zapretili: "Među nama nema mesta za one koji negiraju genocid, pokušavaju da prekrajaju istoriju i veličaju ratne zločince". Službenici aktuelne "nemačke Evrope" su "zaboravili" na nemački genocidni program prema Slovenima u Drugom svetskom ratu i autentični NDH projekat istrebljenja Srba, u kome su aktivno učestvovali mnogi muslimani iz BiH.

15. 07. 2024. u 12:33

Nooooole !

Nooooole !

VERUJTE mi, igrao sam i u mnogo neprijatnijim ambijentima. Prepoznajem svaki trik koji dolazi sa tribina. Jednostavno, želim da vam poručim: ne možete mi ništa! I zato, vama provokatorima koji ne poštujete ovu igru i igrače na terenu, želim da poručim: "Lakuuuuu noć"!

10. 07. 2024. u 10:33

Prečica

Prečica

UPIRU se ovih dana nemački i američki ambasadori u Prištini, Jern Rode i Džefri Hovenijer, da umilostive Aljbina Kurtija da načini bar korak ka formiranju Zajednice srpskih opština. Premijer lažne države, međutim, ima prečeg posla.

09. 07. 2024. u 12:11

SRCE

SRCE

NEDAVNO smo obeležili Vidovdan. I 635 godina od Kosovskog boja. Setili se junaka od kneza Lazara do heroja sa Košara. I onda se dok živi sećanje čuvano vekovima, čula i poruka iz Brisela - normalizacija znači priznavanje tzv. Kosova.

04. 07. 2024. u 10:55

Kapetan

Kapetan

NIJE bezbedno menjati kapetana tokom oluje. Ovim rečima je neimenovani visoki zvaničnik NATO lane odgovorio na šuškanja o još jednom produžavanju mandata generalnom sekretaru Severnoatlantskog saveza Jensu Stoltenbergu.

20. 06. 2024. u 15:31

BRANA

BRANA

Ništa ne valja ovaj moj narod, moraću da ga menjam – poručuje duboko razočarani kralj Ibi kroz pero čuvenog francuskog dramaturga Alfreda Žarija.

19. 06. 2024. u 14:35

USLOVI

USLOVI

PO završetku dvodnevnog samita o Ukrajini, u turističkom mestu Bjurgenštok u blizini Lucerna, u Švajcarskoj, koji su pre završetka napustili predstavnici glavnih sponzora Kijeva, SAD i Nemačka, mnogi zapadni mediji kritikovali su organizatore, navodeći da je skup bio obična pričaonica.

18. 06. 2024. u 11:45

Mirdićani

"Mirdićani"

MIRDITA - laku noć! Za vas više nema dana u Beogradu, a na Vidovdan su se odavno zbile velike i sudbinske drame koje su odredile karakter najvećeg naroda na Balkanu. I "mirdićani", ako ne znate, u pitanju su Srbi!

17. 06. 2024. u 10:47