TEKUĆA BUDŽETSKA REZERVA: 185,5 miliona za borbu protiv kovida, 360 miliona za Beograd, 280 miliona za Hilandar

Tanjug

05. 04. 2021. u 15:23

VLADA Srbije rasporedila je ukupno više od 900 miliona dinara tekuće budžetske rezerve, kroz pet rešenja, za hitne potrebe - za borbu protiv kovida 19, obnovu Hilandara i likvidnost Grada Beograda, kao i pomoć građanima u ruralnim sredinama na KiM, navodi se u odlukama objavljenim u Službenom glasniku.

ТЕКУЋА БУЏЕТСКА РЕЗЕРВА: 185,5 милиона за борбу против ковида, 360 милиона за Београд, 280 милиона за Хиландар

Zgrada Vlade Srbije

Generalnom sekretarijatu Vlade Srbije opredeljeno je 185,5 miliona dinara radi obezbeđivanja nedostajućih sredstava potrebnih za naknadu troškova uspostavljanja i rada privremenih kovid bolnica, ishrane i smeštaja zdravstvenih radnika.

Ministarstvu kulture i informisanja raspoređeno je 280 miliona dinara za obnovu manastirskog kompleksa manastira Hilandar.

Gradu Beogradu namenjeno je 360 miliona dinara za izvršavanja obaveza iz razloga koje nije bilo moguće predvideti u postupku donošenja budžeta, a mogu dovesti do ugrožavanja tekuće likvidnosti.

Za naknadu troška sprovođenja mera dezinfekcije protiv zarazne bolesti kovid 19 88,3 opredeljeno je za Zavod za biocide i medicinsku ekologiju.

Kancelariji za Kosovo i Metohiju namenjeno je 25 miliona dinara radi obezbeđivanja nedostajućih sredstava potrebnih za angažovanje lica za obilazak svih građana u ruralnim sredinama Kosova i Metohije.

Cilj obilaska je pružanja pomoći nošenja osnovnih životnih namirnica starim i nepokretnim licima i upoznavanje sa merama zaštite i prevencije protiv kovida.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)