I SRPSKI TENKISTI U MOSKVI: Počinje šesti međunarodni forum "Armija 2020"

Tanjug

23. 08. 2020. u 10:33

Šesti međunarodni vojnotehnički forum "Armija 2020", koji se održava u Rusiji, počinje danas u Patriotskom parku u blizini Moskve i trajaće do 29. avgusta, a tim Srbije učestovaće u tenkovskom bijatlonu u okviru ovogodišnjih Međunarodnih armijskih igara.

И СРПСКИ ТЕНКИСТИ У МОСКВИ: Почиње шести међународни форум Армија 2020

Foto Ministarstvo odbrane

Tokom prva tri dana foruma, učestvovaće samo eksperti i zvanične delegacije, a posle toga događaj će biti otvoren za širu javnost.

Očekuje se prisustvo gostiju i učesnika iz devedesetak zemalja, a zbog COVID-19, biće na snazi sve neophodne protivepidemijske mere.

Kako javlja Tass, delegacije 18 zemalja predvodiće ministri odbrane ili njihovi zamenici, a više od 1.500 ruskih i stranih kompanija prikazaće više od 28.000 komada vojne opreme i naoružanja.

Za razliku od prethodnih godina, forum će početi istovremeno kada i Međunarodne armijske igre, koje će trajati do 30. septembra.

Ukupno 156 timova iz 32 zemlje učestovaće u 30 takmičenja, od kojih će šest biti održano van Ruske Federacije - na teritoriji Jermenije, Azerbejdžana, Belorusije i Uzbekistana.

Tim Srbije učestvovaće u najspektakularnijem takmičenju Međunarodnih armijskih igara - tenkovskom bijatlonu, koji počinje prvog dana događaja.

Osim ekipe iz naše zemlje, u prvoj grupi učesnika su timovi iz Belorusije, Azerbejdžana i Kine.

Za potrebe ruskog i inostranih takmičarskih timova pripremljeno je više od stotinu tenkova, a timovi iz Belorusije i Kine takmičiće se u svojim tenkovima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije