VELIKI USPEH LEŠNIČANINA NA OLIMPIJADI IZ FIZIKE: Bronza za Srbiju

V. Mitrić

30. 07. 2020. u 12:54

LEŠNIČANIN Strahinja Nikolić, koji je osvojio bronzanu medalju, na upravo održanoj Olimpijadi iz fizike učenika iz 57 zemalja sa svih meridijana, završio je Osnovnu školu u rodnoj varošici, na sredokraći puta Loznica -Šabac, između legendarnog Cera i Vidojevice i reka Drine i Jadra, a u prestonici prestižnu Matematičku gimnaziju.

ВЕЛИКИ УСПЕХ  ЛЕШНИЧАНИНА НА ОЛИМПИЈАДИ ИЗ ФИЗИКЕ: Бронза за Србију

Foto: Porodični album

Upisao je, kao od šale Elektrotehnički fakultet, što je njegova davna želja, koju svim srecem podržavaju njegovi, kako kaže on, „divni roditelji, majka  Biljana i otac Dragan, ali i starija sestra Aleksandra koja je na doktorskim studijama iz medicine“.

- Bila  je, zaista, velika konkurencija,  kao i neizvesnot, ali je zato pobeda još draža za našu Srbiju – kaže nam Strahinja, koji voli i svoj i Vukov zavičaj, svoju Lešnicu, koji slave njegov uspeh .

-Sigurnim koracima čekam daalje školovanje, ali i naredna takmičenja.

I Aleksandra i Strahinja dobro su naučili stare lekcije od svojih roditelja da ništa nema bolje, vrednije i važnije od znanja, što podrazumeva veliki rad i trud“.I  majka i otac su ponosni na svoju decu, koja su, kako kaže Zoran Mitrić, Strahinjin profesor iz OŠ „Petar Tasić“ u svemu bila i ostala za primer, „a najnoviji uspesi to samo potvrđuju“.

- Bio sam presrećan kad mi je Strahinjin otac, Dragan, odmah, javio kakav je njegov sin,  moj bivši đak iz fizike, postigao - kaže profesor fizike Zoran Mitrić.

- Znao sam da će da bude uspešan, jer je i talentovan i vredan, i posvećen učenju, posebno naukama poput fizike, koje, uz to, i voli.Kad se tako radi i živi uspeh je zagarantovan i to je velika radost i za njegovu bivšu školu, sve naše đake, nastavnike i učitelje, za čitav kraj, ali i za Srbiju, koju svim srcem voli, što je i ovoga puta pokazao i što će, siguran sam, ko zna koliko puta još da pokaže. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)