STANARI iz tri ulaza šestospratnice u Ulici Džona Kenedija 39-45 na Novom Beogradu prinuđeni su već četiri meseca, zbog neispravnih liftova, da koriste stepenice, nemajući pritom informaciju o kakvim se kvarovima radi, i hoće li oni uskoro biti otklonjeni.

Prema rečima stanara, tri od četiri lifta sukcesivno su stavljana van funkcije, a JP "Gradsko stambeno", s kojim zgrada ima potpisan ugovor o održavanju, dosad je samo jednom ulazu ponudio rešenje problema, i to - zamenu lifta. Popravka, koja bi znatno manje opteretila budžet stanara, kako tvrde, nije predviđena kao opcija.


PROČITAJTE JOŠ:
Deca pomažu deci

- Iz preduzeća koje je kontrolisalo ispravnost liftova rekli su nam da je reč o kvaru koji bi privatne firme mogle da otklone za svega nedelju dana. To bi koštalo između 2.500 i 3.000 evra, odnosno oko 150 evra po stanu - priča za "Novosti" jedan od stanara. - S druge strane, "Gradsko stambeno" je jednom od ulaza ponudilo zamenu lifta novim, po ceni od 35.000 evra, što će vlasnike stambenih jedinica, u zavisnosti od njihove veličine, koštati između 1.500 i 2.300 evra.

Dodatni problem predstavlja činjenica da bi stanari, ukoliko odluče da neko drugi izvrši kontrolu i pokuša da popravi liftove, morali prethodno da raskinu ugovor sa JP "Gradsko stambeno". Predviđeno je i namirenje eventualnog duga, a raskid ugovora čekali bi šest meseci, koliki je predviđeni rok. Za sve to vreme, bili bi primorani da se do svojih stanova penju stepenicama.

Odgovor "Gradskog stambenog" o ovoj situaciji "Novosti" nisu dobile.


PROČITAJTE JOŠ:
Za vrtić mesečno 5.590 dinara!

NA VIŠIM SPRATOVIMA ŽIVE STARIJI LjUDI

SVAKODNEVNO se od 250 do 300 stanara uspenje po nekoliko puta do svojih spratova, samo sa onim što mogu da ponesu, a većinu, i to na višim spratovima, čine komšije koje imaju više od 60 godina, neki od njih i više od 80 - žale se stanari. - Zasada nikome nije zatrebala hitna medicinska pomoć, a i to je realna mogućnost.