''LJUBIČASTI'' IGRAJU LOŠE U PRVENSTVU, ALI DOBRO U EVROPI: Gosti su postigli samo dva gola na poslednjih pet utakmica

V.M.

14. 12. 2023. u 10:30

U poslednjoj utakmici grupne faze Lige Evrope LASK iz Linca će ugostiti Tuluz (18.45).

ЉУБИЧАСТИ ИГРАЈУ ЛОШЕ У ПРВЕНСТВУ, АЛИ ДОБРО У ЕВРОПИ: Гости су постигли само два гола на последњих пет утакмица

Foto: Profimedia

Pošto su izgubili četiri od svojih pet mečeva u dosadašnjem toku takmičenja, domaćini su izgubili svaku šansu da se bore za plasman u nokaut fazu takmičenja.

Ipak, iako su poslednji na tabeli grupe ''E'' sa tri osvojena boda, imaju šansu za proleće u Evropi jer zaostaju dva boda za trećeplasiranim Rojal unionom koji gostuje Liverpulu, tako da bi pobede LASK-a i redsa pogurale austrijskog predstavnika u šesnaestinu finala Lige konferencija.

LASK je za vikend ostvario rutinsku pobedu nad Luštenauom za vikend (3:1), a samopouzdanje da večeras mogu do trijumfa daje im činjenica da su ove sezone pred svojim navijačima na 11 utakmica slavili čak osam puta uz dva remija i samo jedan poraz.

Sa druge strane, Tuluz igra veoma dobro u Ligi Evrope. Zauzima drugo mesto u grupi sa osam osvojenih bodova, što je tri više od Rojal uniona, tako da se nalazi nadomak plasmana u šesnaestinu finala takmičenja.

Prvoplasiran Liverpul im beži četiri boda, tako da ga ne mogu sustići, ali ''ljubičasti'' će se osloniti na redse da ih poguraju ka nokaut fazi i sve što im treba je da Klopova četa ne izgubi od Rojal uniona.

Plasman u narednu rundu osigurao bi im i remi ili trijumf na večerašnjem duelu, ali gosti se nalaze u veoma lošoj formi. Nisu slavili na poslednjih pet duela u svim takmičenjima i postigli su samo dva gola na tim mečevima.

Dovoljno o slabim nastupima Tuluza govori to da su za vikend poraženi od Liona sa 3:0 i da zauzimaju 15. mesto na tabeli Lige 1.

Na duelu večerašnjih rivala u drugom kolu francuski predstavnik je slavio sa 1:0.

NAŠ TIP: |1-3&||1-3 (kvota 2,00)

POGLEDAJTE DRUGU EPIZODU EMISIJE "KLADIONIČARSKE PRIČE"

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)