"PARNI VALJAK" JE POČEO DA MELJE: Partizan na teškom gostovanju!

M.M.

14. 12. 2023. u 11:04 >> 11:04

KOŠARKAŠI Partizana će u 14. kolu najelitnijeg evropskog takmičenja gostovati Žalgirisu.

ПАРНИ ВАЉАК ЈЕ ПОЧЕО ДА МЕЉЕ: Партизан на тешком гостовању!

FOTO: M. Vukadinović

Crno-beli su počeli da igraju jako dobro i vezali su šest pobeda u svim takmičenjima.

Mali problem predstavljaju povrede. Frenk Kaminski, Aleksa Avramović i Uroš Trifunović su van terena i večeras neće biti u protokolu.

"Parni valjak" je prošle nedelje na krilima "grobara" u duplom kolu prvo srušio Monako nakon produžeteka, da bi dva dana kasnije savladao i ekipu Milana, konačan rezultat glasio je 82:69. Imali su "manekeni" 15 poena prednosti u trećoj deonici, ali ubrzo su Obradovićevi puleni počeli da rešetaju sa svih strana.

Kevin Panter je bio najefikasniji sa 19 poena, dok je veliki doprinos dao i Bruno Kaboklo koji je brojao do 16. 

Nakon pobede nad Milanskom Olimpijom vicešampion ABA lige je savladao Studentski centar rezultatom 99:76. Predvodnik na terenu je bio Zek Ledej sa 19 pogodaka, dok je Alen Smailagić brojao do 18. Balša Koprivica je takođe dobro iskoristio svoje minute, dvadesettrogodišnji centar je ubacio 13 poena.

Partizan na evrosceni ima pozitivan skor, u dosadašnjem delu takmičenja upisao je sedam pobeda i šest poraza. Danas će sa druge strane parketa stajati tim koji je ostvario pet trijumfa.

Izabranici Kazisa Maksvitisa su prošle nedelje poraženi na svom parketu od Monaka. Nakon velike borbe "kneževi" su na krilima Majka Džejmsa slavili rezultatom 79:83.

Najefikasniji u poraženom taboru bio je Tomas Dimša sa 14 poena, dok je Rolands Šmits imao dabl-dabl učinak od 13 poena i 11 skokova. Prva napadačka opcija je Kinan Evans koji u proseku ubacuje 14,4. Amerikanac je najbolji poenterski učinak imao u desetom kolu kada je Olimpijakosu spakovao 21.

Žalgiris ima jak domaći teren i ukoliko Partizan želi do bodova, moraće da da svoj maksimum.

Naša procena je da će granica poena na poluvremenu biti prebačena.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1. pol +78,5 (kvota 1,63)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

8, 11 ili 12 dana avionom na AFRIČKOM MEDITERANU već od 380 €. Otkrijte!