PRIZNANJE CELOM TIMU: Među odlikovanima na Dan državnosti i dvoje lekara iz Kraljeva

G. Ćirović

17. 02. 2021. u 20:52

MEĐU 170 zaslužnih pojedinaca koje je predsednik Srbije Aleksandar Vučić odlikovao povodom Dana državnosti, više nego zasluženo našao se i dr Milan Parezanović, načelnik Infektivnog odeljenja Opšte bolnice „Studenica“ u Kraljevu i pomoćnik direktora ove ugledne ustanove za internistički sektor, jedan od junaka borbe protiv kovida-19 u gradu na Ibru.

ПРИЗНАЊЕ ЦЕЛОМ ТИМУ: Међу одликованима на Дан државности и двоје лекара из Краљева

Goran Šljivić

- Priznajem da sam veoma počastvovan što sam među izabranima za ovo odlikovanje. To je potvrda dobrog dosadašnjeg rada, ne samo mog, već kompletnog tima koji je sprovodio dijagnostiku i lečenje kovid bolesnika u Kraljevu. Pojedinac više ne može ništa sam u medicini, naročito u ovakvoj pandemiji. Ceo tim mora bitu uključen, od menadžmenta, preko higijeničara, do lekara i medicinskog osoblja – skromno kaže dr Parezanović.

Do sada je, prema njegovim rečima, više od 100 lekara i oko 300 medicinskih sestara OB „Studenica“ učestvovalo u radu Kovid bolnice.

- Svi smo svoje znanje i iskustvo, u većini slučajeva i zdravlje, uložili u rad Kovid bolnice kako bi zbrinuli i lečili obolele - dodao je dr Parezanović.

Goran Šljivić

Za ogroman, nesebičan doprinos u borbi protiv opakog virusa, predsednik Vučić posthumno je odlikovao i dr Danijelu Gordić koja je od posledica korone preminula u decembru prošle godine.

- To može biti jedan vid satisfakcije njenoj porodici. Ona je svoj život dala u borbi protiv kovid infekcije. Ne samo ona, nego i brojni lekari i sestre širom Srbije koji su se od prvog dana uhvatili u koštac sa koronom i, na žalost, dali svoje živote. Lepo je što je predsednik države prepoznao taj njihov nemerljiv doprinos.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)