DALI I ŽIVOT ZA SRBE I SRBIJU: I Šapčani među odlikovanima povodom Sretenja - dana državnosti

V MITRIĆ

15. 02. 2021. u 20:14

POVODOM Sretenja, Dana državnosti Republike Srbije, predsednik Aleksandar Vučić odlikovao je najistaknutije institucije i pojedince.

ДАЛИ И ЖИВОТ ЗА СРБЕ И СРБИЈУ: И Шапчани међу одликованима поводом Сретења - дана државности

Foto: GU Šabac

Sretenjskim ordenom 3. stepena za naročite zasluge za Republiku Srbiju i njene građane u oblasti kulture, a povodom 180 godina postojanja i rada odlikovano je Šabačko pozorište.

Odlikovani su i Šapčani dr Milivoje Đurić iz Opšte bolnice Šabac zlatnom medaljom za zasluge i doprinos u sprovođenju aktivnosti na sprečavanju širenja zarazne bolesti kovid-19, i posthumno dr Aleksandar Jovanovski, zlatnom medaljom za zasluge i delo ličnog herojstva u lečenju i zaštiti stanovništva Republike Srbije.

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić čestitao je na dobijenim odlikovanjima.

- U najtežem periodu za čovečanstvo, oni su dali svoje znanje, trud, pa čak i život kako bi sačuvali živote svojih sugrađana. Neka njihov primer bude vodilja ostalim pojedincima i institucijama kako se predanim radom može dati doprinos prosperitetu naše zajednice. Srdačno čestitam na dobijenim odlikovanjima - kazao je Pajić.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!