U KC „LAZA KOSTIĆ“ U SOMBORU: Otvorena “Likovna jesen”

J. L.

21. 10. 2020. u 18:46

U KULTURNOM centru „Laza Kostić” i u galeriji Gradskog muzeja u Somboru otvorena je tradicionalna izložba savremenog srpskog slikarstva „Likovna jesen”.

У КЦ „ЛАЗА КОСТИЋ“ У СОМБОРУ: Отворена “Ликовна јесен”

Foto: Sombor info

Centralna postavka „Slika u doba opšte medijalizacije” posvećena je najaktuelnijim tendencijama u savremenom slikarstvu, a prateće izložbe su „Murali svakodnevlja” i „Fantastična figuracija na razmeđi vekova”.

-Centralna izložba „Slika u doba medijalizacije“ u Galeriji savremene umetnosti Gradskog muzeja Sombor, okupila je 18 mladih umetnika sa po dva rada –kaže Vesna Šašić, direktorka KC „Laza Kostić“. - U galeriji samog Kulturnog centra posetioci imaju priliku da vide i izložbu “Fantastična figuracija na razmeđe vekova” Vladimira Dunjića, dok su radovi ispred muzeja deo strit art postavke koje se naziva “Murali svakodnevlja”. Ovo je jedna od najznačajnih likovnih smotri i to ne samo u Srbiji, nego možda i na prostoru bivše Jugoslavije.

Za Vladimira Dunjića, ovogodišnjeg laureata nagrade „Milan Konjović”, priznanje je podstrek za budućnost i pored činjenice da mu ona svojom važnošću deluje kao svojevrsna nagrada za životno delo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna