STOP KAFILERIJI: Sastanak gradonačelnika Zrenjanina sa kompanijom "Prekon"

B. Grujić

05. 08. 2020. u 14:32

NEPRIJATNI mirisi iz pogona za preradu životinjskih ostataka, kompanije " Prekon" u Zrenjaninu, koji već nedeljama unazad, zbog pojačanog intenziteta, iritiraju građane, bili su povod inicijative gradonačelnika Čedomira Janjića, za sastanak sa direktorom "Prekona" Slavkom Popovićem i pravnim timom kompanije "Matijević", a razgovoru su prisustvovali i gradski inspektor za zaštitu životne sredine Dragana Adamović i Nenad Petrović zamenik načelnika Odeljenja inspekcija Gradske uprave.

СТОП КАФИЛЕРИЈИ: Састанак градоначелника Зрењанина са компанијом Прекон

Foto: Grad Zrenjanin

Uz napomenu da je do sada bilo nekoliko pokušaja da se sa vlasnikom kompanije dogovori ugradnja opreme koja bi sprečila širenje neprijatnih mirisa, gradonačelnik je naglasio da ti razgovori očigledno nisu doveli do rešavanja problema koji već trideset godina muči Zrenjanince.

- Upravo zato sam danas zakazao ovaj sastanak kako bi zajedno sagledali sve aspekte i preuzeli rešavanje tog problema - rekao je Janjić uputivši zahtev da sve nadležne službe, u svrhu zaštite građana, pojačaju kontrolu i izvrše inspekcijske poslove po svakoj prijavi građana, a  sve u skladu sa pravilnicima i zakonom.

Foto: Nenad Blažin

GRAĐANI OPRAVDANO PROTESTUJU

Rukovodstvo grada dalo je punu podršku sugrađanima uz uverenje da će dugogodišnji problem smrada biti rešen u najkraćem vremenskom periodu, jer su svi rokovi odavno prošli.

IZMEŠTANjE IZVESNO

Jedno od rešenja višedecenijskog problema.Zrenjaninaca, koji kubure i sa ispravnom vodom za piće već 16 godina, je izmeštanje fabrike za preradu životinjskih ostataka, van uže teritorije grada.

INTENZIVNO RADIMO NA IZNALAŽENjU REŠENjA

- Već radimo na potencijalnim rešenjima i čim budemo imali gotove predloge, koji moraju biti realni, prvo ću obaviti razgovor sa građanima i ukoliko nađemo prihvatiljv predlog, izaći ćemo pred vlasnika "Prekona" - istakao je Čedomir Janjić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri