KORONA NE POPUŠTA U KRALJEVU: Od 90 testiranih 15 uzoraka pozitivno na kovid-19

G.Ćirović

27. 07. 2020. u 16:54

EPIDEMIOLOŠKA situacija na teritoriji Kraljeva polako se stabilizuje, evidentan je postepeni pad broja novozaraženih, ali opasnost od širenja zaraze još nije prošla.

КОРОНА НЕ ПОПУШТА У КРАЉЕВУ: Од 90 тестираних 15 узорака позитивно на ковид-19

G. Šljivić

Prema podacima gradskog Kriznog štaba, na osnovu informacija za 26. jul ovdašnjeg Zavoda za javno zdravlje, od 90 uzoraka testiranih u Direkciji za nacionalne referentne laboratorije u Batajnici, 15 je pozitivno na kovid-19.

- Situacija je i dalje nepovoljna, mada su podaci ohrabrujući. I dalje se moramo pridržavati svih mera ako hoćemo da je preokrenemo i u narednim danima smanjimo broj obolelih - kaže epidemiolog dr Radovan Čekanac, član kraljevačkog Kriznog štaba.

Od početka epidemije, u gradu na Ibru zvanično je evidentirano 1.129 slučajeva infekcije, od kojih 1.077 od 17. juna. Kako je saopšteno iz Opšte bolnice „Studenica“, u ovoj ustanovi od posledica korone u ponedeljak je preminuo još jedan pacijent, tako da je do sada ukupno 26 Kraljevčana izgubilo bitku protiv opakog korona virusa.

U kraljevačkoj bolnici hospitalizovano je 82 pacijenata iz Kraljeva, Raške i Vrnjačke Banje, osmoro je zbrinuto na intenzivnoj nezi, od toga je dvoje pacijenata na respiratoru, dok su ostali na neinvazivnoj ventilaciji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju