''PAŽLJIVKO'' ZA BEZBEDNOST DECE: Poklon za učenike OŠ "Boško Palkovljević Pinki"

S. KOSTIĆ

10. 04. 2024. u 08:09

UČENICIMA OŠ ''Boško Palkovljević Pinki'' u Sremskoj Mitrovici, uručen je ''Pažljivkov priručnik'', u cilju unapređenja bezbenosti dece u saobraćaju, kako bi najmlađi stekli osnovna znanja o saobraćajnim pravilima.

ПАЖЉИВКО ЗА БЕЗБЕДНОСТ ДЕЦЕ:  Поклон за ученике ОШ Бошко Палковљевић Пинки

Foto S.K.

 Priručnik je uručio zamenik gradonačelnice Sremske Mitrovice Petar Samardžić, koji je koordinator aktivnosti ''Pažljivkova smotra'', a ovom prilikom mališani su na poklon dobili bojanke, bezbednosne prsluke i priručnike.

- Projekat je usmeren na decu predškolskog uzrasta i učenike prvog i drugog razreda osnovne škole i već drugu godinu za redom se realizuje u našem gradu. Naš cilj je da svako dete postane pažljivko u saobraćaju, ali i da se deca upoznaju sa saobraćajnim pravilima, kako bi bila pažljivija a samim tim i bezbedniji učesnici u saobraćaju.- kaže Samardžić koji je podsetio da su priručnik ''Pažljivkova pravila u saobraćaju'' učenici drugih razreda dobili prošle godine, kada su bili prvaci sa ciljem da se bolje upoznaju sa pravilima u saobraćaju i da im ti priručnici pomognu prilikom spremanja za opštinsku smotru koja će se održati do kraja aprila.

Samardžić je najavio različite radionice, predavanja, predstave, poligone i to za različite uzraste dece i omladine.

Kako navode organizatori cilj projekta je da se edukacijom, na zanimljiv način, deci skrene pažnja na to šta je bezbedno, a šta nije u različitim saobraćajnim situacijama n aputu od kuće do škole, kao i u slobodno vreme, posle škole.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MOLIM VAS, POMOZITE MI! Umro 15-mesečni sin legendarnog sportiste - on ne može da dođe sebi od bola