UDRUŽENJE MNRO U JAGODINI: Obeležili krsnu slavu i tri decenije rada

Z. GLIGORIJEVIĆ

14. 11. 2023. u 17:19

Udruženje mentalno nedovoljno razvijenih osoba (MNRO) u Jagodini obeležilo je danas svoju krsnu slavu Svetih vrača Kozme i Damjana.

УДРУЖЕЊЕ МНРО У ЈАГОДИНИ: Обележили крсну славу и три деценије рада

Foto:Z.Gligorijević

Krsnu slavu obeležavaju već 20 godina, a to je ujedno bila i prilika da se obeleži jedan veliki jubilej – trideset godina postojanja i uspešnog rada. Koviljka Berjan, sekretar Udruženja mentalno nedovoljno razvijenih osoba u Jagodini, rekla je da je najveći uspeh to što svoje korisnike mogu da zaposle. Cilj im je da se zaposli što veći broj osoba sa smetnjama u razvoju.

-Kako smo obuhvaćeni projektom Nacionalne službe za zapošljavanje, naši korisnici su svake godine angažovani na javnim radovima. I dalje ćemo se boriti da oni makar i to rade, jer njihovim porodicama to mnogo znači – dodala je Berjan.

Foto:Z.Gligorijević

Ona je dodala da se za sve korisnike po četiri sata dnevno organizuju inkluzivne, edukativne i radionice radnog angažovanja, kao i samoposluživanje, kreativni rad i rad sa roditeljima. Tada dolaze i korisnici koji nisu institucionalno zbrinuti.

-Udruženje za pomoć nedovoljno razvijenih osoba u Jagodini je naš veoma dragocen saradnik, zato što je njihov rad svakodnevni. Obuhvata veliki broj korisnika, a korisnicima pružaju nesebičnu ljubav i podršku – ocenila je Marijana Taranović Todorović, sekretar Saveza Udruženja mentalno nedovoljno razvijenih osoba Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)