KANCELARIJA ZA KiM: Organizovan boravak za 50 đaka sa Kosova i Metohije na Tari

D. Z.

23. 03. 2023. u 11:11

Kancelarija za Kosovo i Metohiju organizovala je boravak na Tari za 50 đaka uzrasta od trećeg do šestog razreda iz severnih opština sa prostora Kosova i Metohije kao i iz opštine Istok

КАНЦЕЛАРИЈА ЗА КиМ: Организован боравак за 50 ђака са Косова и Метохије  на Тари

foto kancelarija za kim

Kancelarija za Kosovo i Metohiju organizovala je boravak na Tari za 50 đaka uzrasta od trećeg do šestog razreda iz severnih opština sa prostora Kosova i Metohije kao i iz opštine Istok.

Kako se navodi u saopštenju Kancelarije, boravak mališana traje do 20. do 27. marta, a za mališane su u saradnji sa domaćinima, Centrom dečjih letovališta, organizovani razni obrazovno-zabavni sadržaji sa animatorima, kao i obilazak prirodnih lepota ove naše planine.

-Ovim Kancelarija za KiM nastavlja sa aktivnostima u organiziciji putovanja za naše školarce iz socijalno ugroženih porodica sa prostora Kosova i Metohije, što se pokazalo kao izuzetno pozitivna praksa prethodnih godina, istakla je pomoćnica direktora Kancelarije za KiM Svetlana Miladinov koja je obišla đake na planini i poručila da će Kancelarija uvek biti čvrst oslonac našem narodu u pokrajini i da će posebno nastaviti da ulaže trud da se našim najmlađima obezbedi kvalitenije i zdravije odrastanje.

- Boravak dece na planini je veoma važan kako za socijalizaciju, tako i za njihovo zdravlje, jer naša deca odrastaju u specifičnim uslovima. Kancelarija za KiM je do sada organizovala veliki broj putovanja za naše mališane iz južne srpske pokrajine,podjednako i iz opština južno i severno od Ibra i videli smo jako pozitivne reakcije na sve te aktivnosti koje sprovodimo. Zato ćemo i u budućnosti nastaviti sa ovim projektima, jer nam je svaki osmeh našeg deteta sa prostora Kosova i Metohije signal da činimo dobre stvari za njih, a takođe i podstrek da činimo još više. Važno nam je da znaju da je država Srbija njihov čvrst oslonac i da ćemo uložiti napore da imoplemenimo školske dane-zaključila je Svetlana Miladonov pomoćnica direktora Kancelarije za KiM.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere