DAN ROZIH MAJICA: Vranje dalo doprinos borbi protiv vršnjačkog nasilja

Јелена Стојковић
Jelena Stojković

22. 02. 2023. u 13:38

U ORGANIZACIJI Lokalne mreže za borbu protiv vršnjačkog nasilja danas je u Vranju obeležen Međunarodni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja.

ДАН РОЗИХ МАЈИЦА: Врање дало допринос борби против вршњачког насиља

Foto: Grad Vranje

Ovaj dan svake godine se obeležava poslednje srede u februaru, pod nazivom "Dan roze majica".

- Ovo je prva aktivnost koju oranizuje novoformirana Lokalna mreža za borbu protiv vršnjačkog nasilja, čiji je cilj pre svega, prevencija . Kroz rad sa decom u svim osnovnim i srednjim školama treba da ih naučimo šta je to vršnjačko nasilje, kako da ga prepoznaju, kako da ga spreče, na koji način da reaguju. U rad Lokalne mreže uključeni su i predstavnici policije i višeg sudstva koji se bave maloletničkom delikvencijom, kako bi ukazali maloletnicima koje posledice mogu da snose u slučaju vršnjačkog nasilja -  rekla je većnica Danijela Milosavljević.

Ona je naglasila  da je Grad Vranje preuzeo ozbiljnu ulogu u borbi protiv vršnjačkog nasilja, kao i da očekuje da će dati svoj veliki doprinos u suzbijanju nasilja među decom i omladinom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)