OKTOBAR, MESEC ČISTOĆE: Još jedna akcija vršačkih komunalaca za čistiji grad

J. J. Baljak

01. 10. 2021. u 10:21

JKP „Drugi oktobar“ iz Vršca i ove godine organizuje akciju „Oktobar – mesec čistoće“, u okviru koje će intenzivnije odnositi zeleni i kabasti otpad iz domaćinstava.

ОКТОБАР, МЕСЕЦ ЧИСТОЋЕ: Још једна акција вршачких комуналаца за чистији град

Foto: J.J. Baljak

Teritorija grada će biti podeljena u četiri celine, a zaposleni u službama Iznošenje smeća i deponija, Čistoća i dimničari i Zelenilo svake sedmice će opsluživati po jedan od tih delova grada.

Po prvi put će na organizovan način odnositi i elektronski otpad.

Uz to, građani će svakog ponedeljka, od 9 do 12 časova, imati priliku da dobiju informacije, objašnjenja i da daju sugestije vezane za rad navedenih komunalnih službi. Info-pultovi će biti postavljeni kod Centra „Milenijum“, Agrico pijace, na Trgu Andrije Lukića i na igralištu na Vojničkom trgu.

- Na taj način želimo da steknemo uvid u kvalitet naših usluga i da ih podignemo na još viši nivo, uzimajući u obzir sugestije korisnika – kaže Velizar Vemić, rukovodilac sektora Održavanje javnih površina u JKP „Drugi oktobar“.

Ova akcija se, inače, sprovodi dva puta godišnje – u aprilu i oktobru, kada se smenjuju godišnja doba. Taj period mnogi građani koriste za orezivanje drveća i vinove loze, za košenje trave i uređenje bašti i dvorišta, usled čega nastaju veće količine zelenog otpada.

BONUS VIDEO:

Sahrana Marine Tucaković: Porodica i prijatelji se okupljaju ispred kapele

 

Zapratite Nportal na Fejsbuk stranici

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)