TOPLI OBROCI ZA ZAPOSLENE: Vranjanci i praktično zahvaljuju medicinarima iz ovdašnjih "crvenih zona"

J. STOJKOVIĆ

01. 10. 2021. u 07:13

ZAPOSLENI u vranjskim kovid-bolnicama odnedavno savkodnevno dobijaju tople obroke koji se spremaju u gradskom vrtiću i Centru za pružanje lokalnih usluga socijalne zaštite.

ТОПЛИ ОБРОЦИ ЗА ЗАПОСЛЕНЕ: Врањанци и практично захваљују медицинарима из овдашњих црвених зона

Jedna od kovid-bolnica / Foto J. Stojković

Kako naglašavaju u Gradskoj upravi, koja je i organizovala ovu akciju, po jedan ručak je svojevrsno "hvala" za veliki napor koji se ulaže kako bi se zbrinuo što veći broj pacijenata.

Dr Ivana Tasić, direktorka vranjskog Centra za pružanje lokalnih usluga socijalne zaštite, kaže da su zaposleni u ustanovi rado prihvatili da pomognu na ovakav način.

Foto: J. S.

- Lokalna samouprava i Zdravstveni centar su uvek bili tu za sve naše korisnike. Nažalost, ni njih, ni zaposlene pandemija nije mimoišla, pa smo svesni truda koji medicinari ulažu i sa zadovoljstvom svakoga dana pripremamo hranu. Vikendom je ova zahvalnost proširena na dva topla obroka za zaposlene u dve ovdašnje kovid-bolnice - objašnjava dr Ivana Tasić.

Dr Nataša Stojiljković, pomoćnica direktora Zdravstvenog centra, kaže da su čelnici Grada pod Pržarom pokazali veliku spremnost da pomogne u borbi zdravstvenih radnika sa pandemijom, o čemu svedoči i ovaj gest pažnje za one koji rade u "crvenim zonama", gde su gotovo svi kapaciteti već popunjeni.

Foto: J. S.

Ovo, inače, nije prvi put da lokalna zajednica na sličan način uzvraća pažnju zdravstvenim radnicima u kovid-zoni. Podsetimo, lane je - na inicijativu poznatog vranjskog ugostitelja Ivice Cvetkovića - organizovana dostava obroka iz brojnih ovdašnjih restorana.

AMBULANTA

IZ Gradske uprave najavljuju da će uskoro, zbog povećanja obima posla, tople obroke dobijati i medicinski radnici zaposleni u kovid-ambulanti koja se nalazi u drugom delu grada, u Antituberkuloznom dispanzeru.

Zapratite Nportal na Fejsbuk stranici

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave