TRIJUMF LARE IZ MIONICE: Smotra goveda simentalske rase održana u Lajkovcu

B. PUZOVIĆ

29. 09. 2021. u 06:21

KRAVA Lara, vlasnika Milana Milakovića iz Mratišića kod Mionice, proglašena je za šampionku 39. izložbe priplodnih goveda simentalske rase održane u Lajkovcu jer je za 305 dana dala 7.178 litara mleka, sa prosečno 4,03 procenta mlečne masti.

ТРИЈУМФ ЛАРЕ ИЗ МИОНИЦЕ: Смотра говеда сименталске расе одржана у Лајковцу

Čestitke Andrija Živković sa Milakovićima i šampionkom, Foto Pristup

Milaković je na ovogodišnjoj smotri predstavio najviše kvalitetnih grla i osvojio najveći broj nagrada, pa je proglašen za najuspešnijeg stočara.

Iako je on odgajio najbolje ocenjene junice i prvotelke, žiri je za najkvalitetniju kravu proglasio Loru, vlasnice Milene Dimitrijević iz Gornjeg Mušića kod Mionice. Za kolekciju krava je nagrađena Zorica Milić iz Jabučja kod Lajkovca, a najbolju selekciju prvotelki ima Milan Milaković iz Mratišića. "Doktor" za junice je Vojin Jerotić iz Vrhovina kod Uba.

Najboljim gazdinstvom na području Lajkovca - sa 11 prikazanih grla - ponosi se farma "Jevrić" iz Jabučja, najmlađi stočar je Aleksa Čitaković iz mioničkog kraja, a najviše izlagača je bilo sa područja lajkovačke opštine. Među njima ima i domaćina sa više od deset grla simentalske rase.

- Odajemo veliko priznanje farmerima koji su u najnepovoljnijem terenutku po pitanju proizvodnje mleka smogli snage da dovedu fantastična grla na ovu izložbu koja se, tokom protekle decenije, uz republičku smotru u Kruševcu, pokazala kao najbolje organizovana i posećena - kaže dr Vlada Pantelić iz Instituta za stočarstvo u Zemun Polju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KO ĆE DA NAPIŠE REZOLUCIJU O SRPSKIM ŽRTVAMA U SREBRENICI? Porodice žrtava ogorčene sramnim planovima dela međunarone zajednice