TEŽAK VIKEND U KOVID BOLNICI: Četiri pacijenta u Leskovcu izgubila bitku sa opakim virusom

I.M.

20. 09. 2021. u 14:32

U KOVID bolnici u Leskovcu četiri pacijenta izgubila su bitku sa posledicama zaraze virusom korona, saopšteno je tokom vikenda iz Opšte bolnice u ovom gradu.

ТЕЖАК ВИКЕНД У КОВИД БОЛНИЦИ: Четири пацијента у Лесковцу изгубила битку са опаким вирусом

Foto: I.M.

U nedelju je preminuo pacijent star 73 godine iz Brze, sela u okolini Vučja, dok su u subotu od posledica infekcije opakim virusom umrle tri osobe i to dva pacijenta stara 82 godine, iz Leskovca odnosno Bojnika, i jedna osoba iz Medveđe koja je preminula u 76. godini života.

U oba dana bilo je po 13 prijema novoobolelih, a ukupno šest otpusta, pa je broj hospitalizovanih do juče iznosio 75. Ukupno je hospitalizovano 58 pacijenata iz Leskovca, sedam iz Lebana, šest iz Vlasotinca i po dva iz Bojnika i Medveđe. U međuvremenu su tri pacijenta upućena u niški Univerzitetski Klinički centar, a jedan u Kovid bolnicu u Kruševcu.

U prijemno-trijažnoj ambulanti samo u subotu je pregledano 205 pacijenata od kojih se 156 prvi put javilo na specijalistički pregled, dok su obavljena čak 153 rendgena pluća.

Iz leskovačke Opšte bolnice je u ponedeljak saopšteno da će informacije o kovidu od danas biti objavljivane na sajtu Instituta za javno zdravlje Srbije „dr Milan Jovanović Batut“.

BONUS VESTI - Srpska fabrika vakcina

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024