SEĆANJE NA VELIKANE: Tradicionalni „Dani Bate Stojkovića“ održavaju se u Vrnjačkoj Banji

G. Ćirović

06. 08. 2021. u 13:26

POSLE jednogodišnje pauze zbog pandemije korona virusom, u Vrnjačkoj Banji ponovo će biti održana tradicionalna, 11. po redu manifestacija „Dani Bate Stojkovića“.

СЕЋАЊЕ НА ВЕЛИКАНЕ: Традиционални „Дани Бате Стојковића“ одржавају се у Врњачкој Бањи

Foto: G. Šljivić

Centralna manifestacija zakazana je za 11. avgust, na dan rođenja velikog glumca koji je bio čest i rado viđen gost u prestonici srpskog kontinentalnog turizma.

Uz evociranje uspomena na legendarnog Batu, program će biti održan u glumačkom „Parku sećanja“ u kojem su simbolično posađena stabla različitog drveća posvećenih našim preminulim glumačkim velikanima, a najavljeno je učešće glumaca Milana Cacija Mihajlovića, Boška Puletića, Une Đelošević, Iskre Brajović, Branka  Jankovića, Vladimira Tešovića i Andreja Pipovića.
- Program je zamišljen kao sećanje na Danila Batu Stojkovića i velikane našeg glumišta. Zasadićemo drvo za legendarnog Zorana Radmilovića, a u prisustvu predsednika opštine Bobana Đurovića biće otkriven spomenik osnivaču Banje, nekadašnjem okružnom načelniku Pavlu Mutavdžiću na čiju je inicijativu 1868. godine osnovano „Fundatorsko društvo kiselo-vruće vode“ u Vrnjcima – kaže Nikola Džamić, inicijator i osnivač ove manifestacije koja se tradicionalno održava uoči Festivala filmskog scenarija.
Prema njegovim rečima na velikom ekranu u „Parku sećanja“, biće emitovane čuvene replike naših preminulih glumaca iz poznatih filmova, serija i pozorišnih predstava, a predviđena je i šetnja vrnjačkim parkom do mosta „Ko to tamo peva“, nazvanog po najboljem i najgledanijem filmu domaće kinematografije 20. veka u kojem je Bata Stojković ostvario fantastičnu rolu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije