KORONA VIRUS U VRANJU: Procenat novoobolelih u odnosu na testirane ispod jedan odsto

J.S.

08. 06. 2021. u 11:45

PROCENAT novoobolelih u Vranju u odnosu na testirane je ispod jedan odsto pokazuju podaci vranjskog Zavoda za javno zdravlje.

КОРОНА ВИРУС У ВРАЊУ: Проценат новооболелих у односу на тестиране испод један одсто

Foto: J.S.

Od od 246 uzoraka iz Pčinjskog okruga, dva su pozitivna na kovid 19. Novooboleli pacijenti su iz Vranja. U ostalim opštinama Pčinjskog okruga nije bilo novih slučajeva zaražavanja virusom korona.

U kovid ambulanti tokom jučerašnjeg dana obavljena su 62 pregleda, od čega 44 prva.

Uzorkovana je krv kod 42 pacijenta i sačinjeno devet RTG pluća. Urađena su 42 antigenska testa, od kojih je jedan pozitivan na virus korona.

U kovid bolnici hospitalizovana su 23 pacijenta. Od tog broja 16 je pozitivno na koronavirus, a 10 je sa bronhopneumonijom. Na kiseoniku je sedam bolesnika. Na bolničko lečenje primljena su dva pacijenta, otpuštena tri, od kojih je jedan transportovan u Surdulicu. Trenutno su u kovid bolnici Vranje 53 slobodne postelje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

DECI NAJBOLJE PREDSTAVE: Počinje 14. Pozorišni festival „ZajeČAR“